Gull av Chris Cleave

gull

Tittel: Gull
Org. tittel: Gold
Forfatter: Chris Cleave
Forlag: Aschehoug
År: 2012

Forlagets omtale
Ny roman fra forfatteren av storsuksessen «Little Bee». Her vever Cleave nok en gang en intens, hjerteskjærende og viktig fortelling. Vi møter Sophie på åtte år, hun er alvorlig syk, redd, men først og fremst opptatt av å skåne foreldrene. For hvordan skal det gå med dem hvis hun, og sykdommen, står i veien for målet deres? Kate og Jake er nemlig besatt av drømmen om å vinne OL-gull i velodromsykling, og det er like før mesterskapet braker løs i London. I denne romanen er fem mennesker knyttet til hverandre i et skjebnefellesskap. Lille Sophie står i sentrum av begivenhetene og er vitne til de voksnes hjelpeløshet og kamp, men også til motet deres, kjærligheten og viljen de har til å tilgi hverandre.

Min vurdering
Hva skjer med en familie når det eneste barnet blir syk? Legges alt til side av drømmer og jobb?. Hva om barnet klarer å lure de voksne og sier at hun ikke er dårlig? Hva skjer med vennskapet når de konkurerer om å vinne den gjeveste medaljen som finnes i sport.

En bok til ettertanke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.