Singelmammas guide av Tuva Jorfald

singelmammas

Tittel: Singelmammas guide (til lykke) til å ha det ganske fint
Forfatter: Tuva Jorfald
Forlag: Pax forlag
Illustrasjoner: Monica Hilsen
År: 2014
Antall sider: 132

Forlagets omtale
Hva skjer med egne drømmer og karriere når du er singel med barn? Hva gjør du når feberen herjer i barna og deg? Eller når du selv helst bare vil sitte på gulvet og gråte? Og hvor i all verden blir det av din egen kronprins Haakon?

Spørsmål som disse får du ikke nødvendigvis fullstendige svar på i denne boka, selv om temaene blir berørt. Singelmammas guide har heller ikke oppskriften på et fullstendig lykkelig liv. Men den gir noen snarveier til å ha det ganske fint. I helger og ferier – og ikke minst i hverdagen. Med humor og selvironi skildrer Tuva Jorfald sin tilværelse med en liten datter. Og hun kommer med tips og råd til den som skal fikse livet som singel mamma (eller pappa). Hovedbudskapet er ganske enkelt: Det får være greit!

 

Min vurdering
Boka starter med å gi leseren innblikk i hvordan det var å være singel eller ugift med barn i tidligere tider.  Den gir en god oppskrift på hvordan si NEI! Boka er spekket med gode og mindre gode tips i det å være mor. Boka er delt inn i 9 kapitler hvor hvert kapittel tar for seg et emne. Selv det å få seg ny kjæreste er tatt med, eller oppskrift på hvordan gå frem å få en mann. Forfatteren er journalist ansatt i NRK. Arbeidsplassen hennes er nevnt flere steder i boka.

Tuva Jorfald har spurt andre om råd, og søkt på nettet. Listen er lang. Det er sitater tatt fra andre bøker, en ser at hun har fordypet seg grundig i stoffet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.