Barfotdronningen av Ildefonso Falcones

barfotdronningen

Tittel: Barfotdronningen
Org. tittel: La reina descalza
Forfatter: Ildefonso Falcones
Forlag: Bazar Forlag / Lydbokforlaget
Lest av: Anders Ribu
År: 2013

Min omtale
Slavejenta Caridad befinner seg ombord på et skip sammen med sin eier da han dør. I testamentet hans er et fribrev. Hun blir satt i land i Cádiz og får beskjed om at i Sevilla finner hun et kloster som kan hjelpe henne. En attråverdig kvinne fikk ikke gå i fred for menn i Spania på 1700-tallet. Det tok sin tid å komme seg til Sevilla. Etter mye om og menn, finner hun frem til gitanokvarteret. Det får hun venner og får jobbe. Gitanoene var en forfulgt folkegruppe og alle i bydelen hvor de bodde ble arrestert og ført til Marbella.

Caridad, Milagros og bestefar Melchor får hver sin historie i boka. Milagros danser flamenko og blir hentet til Madrid av kongens menn for å opptre. Melchor og Caridad lever noe sammen men kommer bort fra hverandre.

Min vurdering
Nok en histrorisk roman fra Ildefonso Falcones. Har lest de to foregående romanene, og virkelig har Spania en blodig fortid. I århundrene har muslimer, gitanoer og jøder blitt forfulg. I boka Udødelighetens Elixir av Gabi Gleichmann skrives det mye om jødeforfølgelsene i Spania.

Denne romanen tar for seg Gitanoene og deres levevilkår. De får være smeder, da dette var et uverdig yrke. Det var kirken som hadde mye makt som sto for forfølgelsene. Syntes romanen var veldig god. Liker alltid å lese historiske romaner, og denne var god.

Hørte boka som lydbok lånt fra biblioteket. 21 CD’er tar sin tid.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.