Jenta som sluttet å snakke av Trude Teige

jenta som sluttet å snakke
Tittel: Jenta som sluttet å snakke
Forfatter: Trude Teige
Forlag: Aschehoug
År: 2014

Forlagets omtale
En kvinne blir funnet drept i sin egen stue i den idylliske kystbygda Losvika. Hun sitter i en stol ved vinduet med utsikt til alle som kommer og drar. Hun er sminket og kledd i en lang, sort silkekjole.

Kvinnen er datteren til en predikant som ble funnet drept i det samme huset ett år tidligere. Drapet er ikke blitt oppklart, og folk i bygda er redde for at det går en drapsmann løs.

Journalisten Kajsa Coren begynner å grave i drapsofferet fortid. Folk omtaler kvinnen som ensom og annerledes; hun hadde nesten ingen kontakt med andre mennesker, og hun snakket aldri. Kajsa skjønner at kvinnen tilbragte dagene i stolen ved vinduet, og at hun visste mye om mange. For mye?

Da en ung jente forsvinner, øker folks frykt i takt med stormen som er på vei inn fra havet.

Min vurdering
Var veldig glad ved starten av boka at jeg hadde fått lest den foregående boka av Trude Teige. Flere ganger ble det referert til handlinger i den. Den lille bygda må være på norgestoppen i antall mord pr. innbygger.  Boka handler om mye mer enn mord. Etter hvert som Kajsa graver seg tilbake i livet til dragsofferet dukker det opp ting som har skjedd med henne når hun var barn og ungdom.

Å være adoptert og ikke akseptert i jentegjengen er også en del av tematikken i boka. Boka berører flere tabubelagte emner, som at lærer og elev ikke skal ha fysisk kontakt av noe slag.

Kilde: Leseeksemplar fra Ascheoug

Smakebiter fra boka

Det skjede like før Kajsa Coren tok inn på veien ut av Losvika, idet hun passerte det siste i bygda. Plutselig hørte hun et skrik. En kvinne kom ut på trappa og veiver oppskjørtet med armene. Så lente hun seg over gelenderet og spydde. s. 5 (1. avsnitt i boka)

Kajsas sjef i Kanal 4 hadde gitt henne tillatelse til å jobbe frilans for Sunnmørsposten mens hun hadde permisjon og bodde i Losvika. Hun hadde skrevet en nettartikkel en time etter at hun ble oppringt av vaktsjefen i «sumpen», som umiddelbart spurte om hun også kunne dekke pressekonferansen og fortsette å holde i saken, selv om de ville sende en journalist til, pluss en fotograf, fra hovedkontoret i Ålesund. s. 37

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.