Svik av Trude Teige

svik
Tittel: Svik
Forfatter: Trude Teige
Folag: Aschehoug
År: 2013

Forlagets omtale
En idyllisk bygd på Sunnmøre blir åsted for drap. Liket av en eldre mann blir funnet i en båt som driver på fjorden. Mannen viser seg å være en tysk turist som har feriert i bygda i mange år.

Kajsa Coren er tilbake i Losvika på Sunnmørkysten, der hun bodde som barn. Hun arbeider med en bok om kvinnene under krigen, og hun kommer over en historie om en tyskerjente som forsvant sporløst fra bygda i 1942. Kajsa graver etter hvert fram flere ukjente krigshistorier og mørke hemmeligheter i bygdesamfunnet. Er det hennes undersøkelser av fortiden som fører til at det skjer det et nytt drap?

Min vurdering
Dette er den første boka jeg leser av Trude Teige. Vil ikke si at boka var spennende krim, men heller om hvordan undersøkende journalistikk sammen med politiet kan komme frem til et godt resultat. Den var spennende helt på slutten. Det var mye hopping fra nåtid og tilbake til 1940-årene. Det var forelskelse med en tysker som var temaet og hvordan hverdagslivet fortonet seg med å gjemme radioer og annet som motstandsbevegelsen gjorde på Sunnmøre. Det var gjort stort nummer av at radioen som var gjemt i en kasse i hønsehuset november 1941. Forelskelsen mellom den unge jenta i 1941 og tyskeren varte livet ut, men i hemmelighet. Flere hemmeligheter blir avslørt etter hvert som handlingen skrider frem.

Kilde: Lånt på biblioteket

Smakebiter fra Boka
Hun så Jenny fra nabogården skynde seg nedover veien. Bak henne kom Margrethe løpende, søsteren som var hjemme på ferie fra USA.
Jenny var rundt åtti år gammel, men sprek som få. Margrethe som var nesten tjue år yngre, tok henne igjen, og arm i arm hastet de nedover mot havna.

Femten år gamle Jenny satt på trappen og kjælte med katten, da hun la merke til at bestevenninnen Ada kom springende over jordet der kyrrene beitet.
At hun torde når oksen var ute!
Kuene hevet hodene, tygde sakte, oksen glodde på henne. Jenny smilte. Den tenker sikkert at det ikke er noen vits i å bry seg med henne, for ingen kan løpe så fort som Ada.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.