Moral for vakre piker av Alexander McCall Smith

moral for vakre piker
Tittel: Moral for vakre piker
Forfatter: Alexander McCall Smith
Forlag: Cappelen Damm
År: 2009

Dette er den tredje boka som Mma Ramotswe og hennes Damenes Detektivbyrå nr. 1. Hun har blitt forlovet med J.D.B. Matekoni og alt ser på overflaten flott ut.

Detektivbyrået mangler oppdrag, de får ikke inn like mye som det går ut av penger. Mma Ramotswe finner ut at det beste for henne er å flytte sin virksomhet til forloveden sitt bilverksted. Sekretæren kunne da være sekretær for dem begge. At det ikke sto å godt til i bilforretningen visste de ikke, men Mma Makutsi, sekretæren får lærlingene til å jobbe og de får godt ry igjen.

Tittelen på boka er fra en av sakene som blir oppklart. Disse Bøkene om damenes detektivbyrå nr. 1 er filmatisert og har vært sendt på norsk fjernsyn.

Etter et søk på nettet på forfatteren, ser jeg at han har vært produktiv. I serien er det minst 13 bøker, men han har skrevet andre bøker også. Er oversatt til flere språk.

6 kommentarer til “Moral for vakre piker av Alexander McCall Smith

  1. Marianne

    En serie som jeg elsker! McCall Smith skriver nydelig om et Botswana jeg har besøkt flere ganger. Det er også laget en BBC serie av bøkene, vel verd å se. Fantastiske mennesker i et fantastisk landskap og autentisk så det holder.

    Svar
  2. RandiA

    Ja, disse er «uskyldige» og gode. Jeg har lyttet de fleste. Det var et veldig interessant TV-program om forfatteren for et par år siden.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.