Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert

Eat,_Pray,_Love

Tittel: Eat, pray, love
Forfatter: Elizabeth Gilbert
Forlag: Whole story
År: 2007

Boka er skrevet som en selvbiografi. Elizabeth er i 30-årene, en vellykket forfatter som har hus, bil og ektemann. Plutselig ville hun ikke mer, skilte seg og mistet alt. Mannen stakk av med alt de hadde bygd opp sammen.

Hun bestemte seg for å reise rundt i verden og lære nye ting. Fikk forskudd fra forlaget til en ny bok og av sted hun dro.

EAT: første stopp ble Roma i Italia, hvor hun gikk og lærte italiensk. Fikk venner som gjorde det samme. Vi får være med på dagliglivet og utflukter. Livet bestod av kaffelatte og cafebesøk. Hun gjorde et stort nummer av å ha lagt på seg. Trøstet seg med at i India gikk hun sikkert ned igjen.

PRAY: Neste stopp var Ashram i India. Der lærte hun meditasjon. Klassen sto opp tidlig og mediterte i 2 timer. Det virket som om det tok noe tid før hun lærte å meditere og be skikkelig. I tillegg hadde alle som var der sine oppgaver som skulle gjøres hver dag. Elizabeth hadde oppgaven å skrubbe gulvet i tempelet. Hun fikk flere venner der og det kunne virke som hun trivdes. Begynte å leve igjen etter skilsmissen.

LOVE: Neste stopp var Bali. Der oppsøkte hun en medisinmann. De ble godt kjent og han lærte henne sinnsro og litt om hvordan han behandlet de syke. Han spådde også fremtiden til folk. Den kjærligheten hun trodde ikke fantes mer for henne, fant hun igjen på Bali.

Hørte boka på en engelsk lydbok jeg hadde fått på et litteraturtreff høsten 2013. Takker hun som la den på bordet der. Det var forfatteren selv som leste.

Boka er også filmatisert.

3 kommentarer til “Eat Pray Love av Elizabeth Gilbert

    1. RandiA

      OK, tror jeg vurderte til 3 jeg…… kanskje mye fordi det er opplagtheter og at det finnes så uendelig mange bøker av samme type….

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.