Unnskyld av Ida Hegazi Høyer

Unnskyld
Tittel: Unnskyld
Forfatter: Ida Hegazi Høyer
Forlag: Tiden Norsk forlag (Gyldendal)
År: 2013

Forlagets omtale
Man må være to, sa du, og jeg skulle vært en bok, og jeg skulle vært uendelig. Jeg skulle stått i hylla di, eller ligget på bordet ditt, eller hvilt i hendene dine. Og du skulle bladd i meg, lest i meg, tegna kruseduller i margen min, små dyr og strekmennesker, lev vel og la stå. Jeg skulle ikke ønsket mer. Jeg skulle ikke ønsket lenger. Men at du ville tilgitt denne boka. De minste orda, og de aller største.

En ung kvinne møter en ung mann, de flytter sammen nærmest umiddelbart, fullstendig oppslukt av hverandre. Men etter kort tid kommer de første tegnene på at alt ikke er som det skal være. Hva vet de egentlig om hverandre, hvor mye vil de vite, og hvor går den faktiske grensen mellom sannhet og løgn, drøm og virkelighet?

Min omtale

Boka starter i nåtid av at hun finner senga deres ute på gata, ferdig oppredd. Så tar den oss tilbake til starten av forholdet. Vi får historien frem til hun på nytt kommer hjem og finner senga på gata.

Det er veldig sterk kjærlighet vi er vitne til fra hennes side. Han har vist mange hemmeligheter, men de blir avslørt litt etter litt utover i boka. Ringen hun fikk av ham er med gjennom hele boka til det bitter end.

«Og du, jeg har din ring. En arret hudfold over fingeren, din tråd som rakner innover. Den kommer stadig lener inn i blodbanen, og den har sin egen krets, sin egen retning. Og noen ganger kan jeg til og med kjenne den, at den beveger seg, som et lite stikk dette hugget, dette fallet i den krypende fremkommelighet.»

Om jeg skal anbefale boka? Tja. Den startet veldig fint, språket er nydelig, men handlingen var noe ensidig. Skulle gjerne ha vist litt fra hans side av livet også. At det ikke var mulig får vi vite på siste side. Flere at de tingene han gjorde i løpet at de 2 årene vi fikk kjennskap til, er vel gjenkjennelig for mange. Jeg fikk i hvert fall tanker bakover i tid og løgner som har blitt meg  servert.

Kilde: Lånt som e-bok på biblioteket

2 kommentarer til “Unnskyld av Ida Hegazi Høyer

  1. siljeblomst

    Hei! Takk for at du deltar på samlesingen 🙂
    Det hadde vært interessant å høre Sebastians sin versjon også, men jeg opplevde at dette narrative (jeget som henvender seg til direkte til kjæresten) skapte en nærhet og en intensitet som traff meg skikkelig.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.