Med himmelen under oss av Anja H Hagelund

Med-himmelen-under-oss
 Tittel: Med himmelen under oss
Forfatter: Anja H Hagelund
Forlag: LIV forlag
År: 2015

Tvangstanker – hva er det?
Vi møter Erika som er 25 år og har ikke hatt venner i barndommen. Var litt annerledes. Boka starter med at Erika blir tvangsinnlagt på sykehuset. I samtalene med psykiateren sin kommer det frem at hun leser og kan mye om det å være psykisk syk. Boka er skrevet i jeg-form, og vi er med i Erikas sinn og hva hun tenker. Behandlingen tar lang tid. Vi får del i rutinene og dagliglivet på sykehuset.

”Ole synes sjampoen er helt fin. Det er samme han har hjemme. Nettopp, sier jeg. Det er slett ikke en god sjampo, han kan jo bare se på sitt eget hår.” s. 24

Erika Likte å kverulere. Boka er full av hennes kritikker på små hverdagslige ting.
Erika kan ikke være der i evig tid, og tiden for hun skal skrives ut nærmer seg. Hvordan vil hun klare seg der ute?

”Katten synes jeg er teit. Jeg burde skjerpe meg. Jeg kan slett ikke så mye om biler som jeg tror. Jeg kommer til å drite meg ut om je står sånn og prøver å si vanskelige bilord. Jeg dytet til den så den nesten ramler ned fra vinduskarmen. Jeg sier ”unnskyld” og sier at den er nødt til å være med. Jeg kan ikke gå ned dit sånn helt alene, må den forstå.” s. 134

Etter at hun var utskrevet, var det en katt som slo seg ned hos henne. Den måtte jo luftes. På en av disse turene traff hun en ”gammel” mann. Han var også en ensom person.

Takk til Liv forlag for et leseeksemplar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.