jenta på klippen av Lucinda Riley

jenta på klippen

Tittel: Jenta på klippen
Org. Tittel: The girl on the cliff
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm AS
År: 2012

Omtalen fra forlaget er så god at jeg ser det unødvendig å skrive en ny nesten lik.

Omtale fra forlaget
Grania Ryan har forlatt samboeren i New York etter at hun mistet sitt ufødte barn. Nå søker hun trøst hos familien hjemme i Irland. En dag hun er ute og går, får hun øye på en liten jente helt ytterst ute på klippen. På det tidspunktet vet hun ikke at Aurora Lisle skal komme til å forandre livet hennes.
Det viser seg at familien Ryan og familien Lisle har en lang felles historie, men dramatiske hendelser i fortiden har ført til at det er ondt blod mellom dem. Det er til slutt Aurora og hennes bemerkelsesverdige vesen som sørger for å forene de to familiene. I mellomtiden får vi være med på en spennende reise gjennom historien, der et hittebarn i London spiller en avgjørende rolle.
En stor fortelling om sorg og tap, men også om kjærlighet og håp.
Jenta på klippen er en handlingsmettet og gripende «good read» med handling fra England, Irland og New York, og med flere parallelle historier som spenner fra 1914 og fram til i dag.

Min vurdering
Boka har stått på leselisten noen år og når den var på tilbud i lyd under Mammutsalget, var saken avgjort. Er egentlig ikke så glad i bøker som hopper frem og tilbake i tid, men denne var veldig god på overgangene slik at en viste i hvilket tidsrom en befant seg. Den var svulstig og full av klisjeer, men når en hører bøkene på lyd, legger i hvertfall ikke jeg så lett merke til det, men reagerte noen ganger. Når en kom inn under huden på denne boka, var det vanskelig å ikke høre videre. Hvordan går det? Får hun ny kjæreste, eller finner hun tilbake til ham hun reiste i fra? At det er en søt kjærlighetshistorie er ikke å komme bort i fra.

Kilde: Lydbok kjøpt på salg

Andre som har blogget om boka

Bentebings weblog
Ikke bare ei bok
Anettes bokboble
Kortreiste lesetips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.