Soloppgang av Victoria Hislop

Soloppgang
Tittel: Soloppgang
Org. tittel: The sunrise
Forfatter: Victoria Hislop
År: 2014

Forlagets omtale
Sommeren 1972. Famagusta på Kypros er en av Middelhavets mest ettertraktede feriebyer – byen gløder av suksess og fremgang. Et ambisiøst par er i ferd med å åpne øyas mest spektakulære hotell, hvor tyrkisk- og gresk-kyprioter jobber side om side.

De to nabofamiliene Georgiou og Özkan har flyttet til Famagusta for å komme unna all den politiske uroen og volden andre steder på øya. Men under Famagustas glamorøse glasur, er spenningen økende.

Et gresk militærkupp setter øya på hodet, og Kypros står overfor en katastrofal konflikt.   Tyrkia invaderer øya for å beskytte den tyrkisk-kypriotiske befolkningen, og Famagusta blir beleiret. 40 000 mennesker rasker med sine mest dyrebare eiendeler og flykter i panikk fra de fremrykkende militærstyrkene. Kun to familier blir igjen i den forlatte byen. Dette er deres historie.

Min vurdering
Ikke den beste boka Hislop har skrevet. Tittelen Soloppgang kommer fra hotellet med samme navn i boka. Det er menneskene rundt dette hotellet vi får lese om i denne boka. starten av boka var noe langdryg hvis en vet litt om Kypros sin historie. Byen Nicosia midt inne i landet ble delt og det er den fremdeles den dag i dag. Det er en kjælighetsbok om forbudt kjærlighet. Det er også en bok om vennskap mellom de som skal være fiender. Griskhet i form av å eie mye og stjele det en kan kommer over av verdisaker. Må innrømme at jeg satt med klump i halsen på slutten.

Kilde: lånt lydbok på biblioteket

Andre som har skrevet om boka:
Artemesias verden
I bokhylla
NRK
Tine sin blogg
VG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.