Den stumme jenta av Hjorth & Rosenfeldt

den stumme jenta
Tittel: Den stumme jenta
Org. Tittel: Den stumme flickan
Forfattere: Hjorth & Rosenfeldt
Forlag: Aschehoug
År: 2015

Forlagets omtale
«Den stumme jenta» er den fjerde boka om psykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman, en serie med spennende, stilsikre og intelligente kriminalromaner! Det er påskemorgen. To små gutter og foreldrene deres blir skutt på kloss hold i hjemmet sitt. Etterforskerne skjønner at det må ha vært et vitne til ugjerningen. Guttenes 12 år gamle kusine Nicole var på besøk, og fotsporene hennes forsvinner inn i skogen. Kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman kobles inn. Jenta har vært borte i tre dager, og politiet ber publikum om hjelp. Sexavhengige Sebastian Bergman har alltid hatt problemer med å skille jobb og privatliv. Nicole er like gammel som hans datter Sabine ville vært dersom hun ikke hadde omkommet i tsunamien. Og Nicoles mor trenger beskyttelse.

Min vurdering
Dette var første boken jeg har lest av forfatterne Hjorth & Rosenfeldt. Selv om dette er fjerde bok, fristet det å lese de tre første. En virkelig krimbok som setter fantasien og tankene i sving. Virkelig godt beskrevet slik at du ser det for deg inni hodet.  Handlingen tar oss med på en reise til Kiruna og til Stockholm i tillegg til drapsstedet i Torsby.

«Way ahead of you, tenkte Billy. Samtidig som de første ringesignalene nådde fram til Torkels assistent. Hun skulle få fornøyelsen av å finne ut hvordan han raskest mulig kom seg bort fra stedet han ikke ville være på for å komme seg til et sted han ikke ville til. «
Billy sin reaksjon da han får beskjed om å reise til Kiruna.

Den stumme lille jenta blir funnet, men har mistet taleevnen. Psykologen i teamet legger fram tegnesaker som hun kan få bruke. Det viser seg at hun tegner veldig bra.
Etterforskningen tar oss med i storpolitikkens verden, hvor penger ikke spiller så stor rolle når en kan tjene enda større summer. Forurensing og arbeidsplasser kontra grønne verdier. Kjærlighet mellom offer og psykolog. Boka hadde veldig mange elementer. Hvem som egentlig myrdet familien kom som en stor overraskelse for meg da det ble avslørt.

Kilde: Leseeksemplar fra Aschehoug.

Andre som har anmeldt boka:
VG
BokBloggBerit
Heartart
Bentebing
Tine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.