Reisen til Bella Coola av Kari Nygaard

reisen til Bella Coola
Tittel: Reisen til Bella Coola
Forfatter: Kari Nygaard
Forlag: Aschehoug/Lydbokforlaget
År: 3013

Omtale fra forlaget
Året er 1892 og Ingrid står ved rekka på amerikabåten SS Majestic. Idet hun ser fastlandet forsvinne, forlater hun for alltid livet i den lille hjembygda i Østerdalen. Ingrid reiser sammen med ektemannen Esten. De har tatt avgjørelsen om oppbrudd sammen, men har helt ulike forventninger til den nye verden. På båtturen over Atlanteren møter Ingrid prestesønnen Andreas fra Stavanger, som i likhet med henne rømmer fra en dyp sorg. Det vokser frem et sterkt og uventet fellesskap mellom dem.
«Reisen til Bella Coola» er en tidløs fortelling om tap, frigjøring og kjærlighet på tvers av klasseskiller og kontinenter.

Min vurdering
Dette var min andre bok av henne. Det frosten tok som er hennes andre leste jeg tidligere i år. Reisen til Bella Coola hørte jeg som lydbok, nydelig lest av Bodil Vidnes-Kopperud. Det er skrevet en del utvandrerhistorier, og de krever alle en grundig Research. Det var dårlige tider i Norge på slutten av 1800-tallet og mange søkte lykken «over there».

Det kom godt frem i boka hvordan arbeidsfordelingen mellom kjønnene var. Ingrid ble beskrevet som en sterk kvinne med gode overtalelsesevner. Hvorfor hun ville dra til et fremmed land, selv om de kunne få overta hennes foreldres gård ble et mysterium, bare at der ville hun ikke bo. Overfarten til New York ble veldig godt forklart. Det er nesten som en så for seg lugarene med oppkast og sure kropper. Ingrid og Esten reiser videre med tog til Minnesota, der de hadde slektninger. Andreas sin historie ble fortalt parallelt med den andre. Han kom seg til Chicago og fikk jobb på et slakteri i byen. Lukten og stedets forfall ble meget godt visualisert for leseren.

Vel fremme i Minnesota, oppdager de at den beste jorda er tatt av andre. Esten ville da videre, og hadde fått nyss om Bella Coola på østkysten av Canada.

bella-kart

En god bok som måtte høres ferdig veldig fort. Selv om den nå er 2 år, kan den godt leses.

Kilde: Lånt lydbok på biblioteket

Andre som har skrevet om boka:
Beathesbokhylle
Bokelskerinnen

 

1 kommentar til “Reisen til Bella Coola av Kari Nygaard

  1. Beathe

    Likte også denne boken godt, den andre boken hennes har jeg liggende men ikke fått anledning til å lese ennå. Tusen takk for link 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.