Vi ba aldri om vinger av Vanessa Diffenbaugh

vi ba aldri om vinger
Tittel: Vi ba aldri om vinger
Org, tittel: We Never Asked for Wings
Forfatter: Vanessa Diffenboug
Forlag: Aschehoug
År: 2015

Vi befinner oss i USA, nærmere bestemt i San Fransisco. Letty Espinosa har 15 år gamle Alex og 6 år gamle Luna. Noen mann er ikke inne i bildet, men hun bor hjemme hos foreldrene. Det er moren som har passet og oppdratt barna, da Letty hadde 3 jobber noen ganger. De er opprinnelig fra Mexico. Området de bor på er en fattig bydel og dermed ikke så bra en skole hvor barna går på.
Boka starter med at Maria Elena sitter på en buss på vei til Mexico hvor mannen hennes har dratt til. Letty kjører i bilen sin etter moren og når igjen bussen. Letty overtaler moren til å reise med henne. Enden på visa er at de begge ender opp i Mexico. Samtidig får vi høre hvordan det går med barna alene hjemme. Letty forulykker på vei hjem fra Mexico.

«Hva var det hun holdt på med? Hun var en fryktelig mor. En fryktelig, fryktelig mor. Hun hadde skjenket full den smarte, snille, kjekke sønnen sin, og nå var han dum og fomlete, selv om hun var verre selv. Hun fortjente ham ikke, og ikke Luna heller. Hun burde bli edru og legge seg inn et sted. Hun var ikke skikket til å oppdra barn.» s134

Dette er en bok om kjælighet, om det å være uten papirer i USA. Kampen om å løfte seg selv og familien opp fra fattigdommen. Suksessforfatteren av Blomstenes hemmelige språk har klart det igjen!

Kilde: Leseeksemplar

Andre som har skrevet om boka:
Signhilds tumleplass
VG

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.