Høstens bøker i storstua hos Aschehoug

Torsdag den 8. oktober var jeg invitert til Aschehoug for å høre litt om noen av høstens bøker. «Goodie bag» var det også til alle fremmøtte samt middag

Sverre Knutsen
1979
Leste fra boka si og med noen morsomme klipp. Starter på 60-tallets Haugenstua og så over til vestkanten. Det er 70-tallet som er essensen i boka og da punken som boka egentlig handler om. Forfatteren syntes at 70-tallet var vanskelig å skrive om.

En bok jeg kunne tenke meg å lese

Jon Magnus
Sommerfuglene i Armeno
Dette er en bok om han 40 årige liv som reporter for VG. Han har reist tilbake til noen av stedene han har vært som journalist og fått lagt hendelsene bak seg som han sa. Fortale om episoden som gav boka navnt.

Gleder meg til å lese boka.

Bobbie Peers
Luridiumstyven
Fortalte om hvordan han fikk ideen til boka. Tenkte film da han startet, men den hadde blitt litt dyr å lage, så det ble en bok for ungdom i stedet. Handler om en familie som lever i skjul på hemmelig adresse.

Audhild Solberg
Superbitchene driter seg ut
Forfatteren leste litt fra boka og fortalte at den første boka var blitt godt mottatt av ungdom. Den første boka har fått priser. Leste noen sider fra boka i går kveld, den startet bra.

Ser frem til å lese den

Tom Egeland
Han stilte opp med ikke mindre enn to bøker og spøkte med at det var det minste en kunne skive hvert år.

Mumiens hemmelighet
Dette er tredje boka i den nye ungdomsserien han skriver. Med den prøver han å lære ungdommen noe. Fortalte at han utfordret seg selv og sin klaustrofobi da han skrev om krabbingen i Keopspyramiden. (Er enig i at den sekvensen var det mest spennende i boka)

Den store spøkelsesboka
illustrert av Marius Renberg
boka er i tre deler bestående av 13 nyskrevne spøkelsesfortellinger, 12 artikler og spøkelsesleksikon. Han leste noen av uttrykkene for de fremmøtte.

Roskva Koritzinsky
Flammen og merket
Leste utdrag fra boka og jeg satt igjen med at hovedpersonen slet med følelser etter en abort.

Helga Flatland
Vingebelastning
Andreas er 30 år og av glasurgenerasjonen blir utsatt for en ulykke. På sykehuset oppdager de at han lider av en psykisk diagnose. Han blir sykmeldt fra en jobb han hater.
Forfatteren leste litt fra boka

Maja lunde
Bienes historie
boka er delt inn i 3 historier som har det til felles at det handler om foreldre og barn. Den første er fra England i 1852 og om en frøhandler. Den neste er fra USA og 2008. Den siste er fra Kina og i fremtiden da biene er borte og folk må pollinere frukt og grønnsaker selv. Forfatteren har sett masse dokumentarfilmer og gjort masse research i tillegg.
Forfatteren leste litt fra boka på 1800-tallet.

Gleder meg til å starte lesingen av denne.

Trude Teige
Mormor danset i regnet
En bok om tyskertøsene og deres skjebner etter at 2. verdenskrig var slutt. Hun hadde snakket med en historiker og fikk tilgang på et lukket arkiv på Akershus festning. Dro til Tyskland for å snakke med noen av de som var berørt av å ha blitt fratatt nasjonaliteten sin. Tror det er en sterk bok.

Ser frem til å lese den

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.