Historia om det nye namnet av Elena Ferante

Historia om det nye navnet
Tittel: Historia om det nye namnet
Org.tittel: Storia del nuovo cagname
Forfatter: Elena Ferrante
Forlag: Samlaget
År: 2015

Elena Grego kalt Lenù var barndomsvenninne av Reffaella Cerullo kalt Lila. De to hang samen som erteris når de gikk på folkeskolen. Da Lenù fikk starte på høyere utdanning gled de litt fra hverandre, men fant trøst i hverandres selskap av og til. Lila giftet seg bare 16 år gammel inn i en kjøpmannsfamilie, og kom bort fra de fattige kårene hun hadde vokst opp med. Lenù hadde vansker på skolen. Hennes velgjører ble syk og hun fikk ikke kjøpt bøkene hun trengte. Hjelpen kom uventet, men på en betingelse; gode karakterer.

Lenù var avstandsforelsket i Nino Sarrtore og sørget for å feriere på samme øy som ham en sommer som anstand for Lila. Lilas mann kom dit hver helg. Det som hender på øya vil prege venninnene etterpå.

Vil til slutt beklage at jeg ikke har forsølt å skrive på nynorsk.

Min vurdering
For å få utbytte av bok 2, ør nok bok 1 leses først. Selv om det er en oppsummering først i bok 2 om hvem de forskjellige personene er og hva de gjør. Selv om nynorsk ikke er mitt hovedmål, går det greit å lese, da boka har en fin flyt. Nynorsk er jo også mer ordrik, så en får fine nyanser på stemninger. Bok 2 var bedre enn bok 1, så nå er det bare å se frem til bok 3.

Kilde: Lånt på biblioteket

Andre som har skrevet om boka
VG
NRK
aftenposten
Artemesias
Berit (på nynorsk)

2 kommentarer til “Historia om det nye namnet av Elena Ferante

  1. RandiA

    Det ser ut til at du liker Bok 2 bedre enn Bok 1, hva er grunnen til det tror du? Rart at så mange blir veldig fascinert av denne serien – har du tenk noe over grunnene til det?

    Svar
  2. Sissel

    Sikkert for at bok 2 var bedre enn bok 1. Flere som sier det. Den tar seg også videre opp i bok 3 sier de som har lest den på engels,.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.