Det forbudte barnet av Katherine Webb

Forbudte.indd
Tittel: Det forbudte barnet
Org. Tittel: The Misbegotten
Forfatter: Katherine Webb
Forlag: Gyldendal/Lydbokforlaget
År: 2014

Forlagets omtale
Bath, 1821: Innerst i Lansdown Crescent på et høydedrag over byen, ruver herskapshuset til den rike og innflytelsesrike Alleyn-familien. Her har sønnen Jonathan levd isolert i mørke bak gjenspikrede vinduer siden han kom tilbake fra krigen. Men tjenestejenta Stær tror ikke det er krigens redsler som tærer på Jonathan. Hun er overbevist om at han er blitt gal fordi han tok livet av ungdomskjæresten Alice, som Stær elsket som en søster.

Da den unge Rachel Weekes flytter til byen, har det en rystende virkning på både Alleyn-familien og mange andre i Bath. Med sitt sannhetssøkende og ærlige vesen tvinger Rachel gradvis fortidens hemmeligheter ut av skyggene. Men Rachel og Stær må begge betale en høy pris dersom sannheten om Alice skal helt frem i dagen.

Det forbudte barnet er en dramatisk og oppslukende fortelling om to sterke kvinner som er villig til å risikere alt for å avsløre knusende og svikefulle løgner

Min vurdering
Det har blitt noen bøker av Katherine Webb og hver gang sier jeg til meg selv at nå er det nok, men likevel blir de med meg hjem fra biblioteket. Det er forskjellige tider å holde orden på i hennes bøker, og denne var intet unntak. Selv om vi holder oss i begynnelsen av 1800-tallet og i samme byen stort sett, nemllig Bath i England. Da jeg var ferdig med boka og lette opp originaltittelen; The Misbegotten, lurte jeg på hva det betydde. Google, min venn, gav meg svaret; Livets stebarn. Den norske oversettelsen er god, da boka handlet om et barn avlet i dølgsmål og et barn som kom inn en kveld og ble tatt vare på.

Vurderer boka til midt på treet.

Kilde: Lydbok lånt på biblioteket

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.