Blodleie av Johan Theorin

blodleie
Tittel: Blodleie
Org. Tittel: Blodläge
Forfatter: Johan Theorin
Forlag: Gyldendal og Lydbokforlaget
År: 2010

Forlagets omtale

Likte du «Nattefokk» og «Skumringstimen»? Her er den tredje, frittstående boken i Johan Theorins spenningsserie fra Öland!

Gjennom kalksteinen ved den ölandske kysten løper blodleiet, et mørkerødt sjikt som folk før i tiden trodde var forsteinet blod fra en kamp mellom trollene inne i berget og alvene ute på Alvaret. Ovenfor klippekanten ved det forlatte steinbruddet i Stenvik står nybygde luksusvillaer side om side med steinhoggernes små brakker. Men naboskapet fungerer ikke alltid slik man hadde tenkt seg, og sjalusi og mistenksomhet begynner å spire innenfor husveggene. Denne våren kommer livet til flere personer til å forandres for alltid.

«Blodleie» er en fortelling om konflikter mellom gammelt og nytt, mellom øyboere og fastlendinger, mellom tradisjoner og turisme, og om hvordan en nesten glemt folketro bryter inn i det moderne samfunnet.

Johan Theorin (født 1963) er journalist og forfatter. Han har tilbragt alle sine sommerferier på Öland.

Min omtale
Johan Theorin var en ny opplevelse for meg. Blodleie er en tredje bok fra Öland. Tror jeg bør få tak i de to foregående bøkene også, likte den sakte krimmen som var et bakteppe blant følelser og konflikter i familiene som er involvert.

Per sliter i forholdet til ekskona. De to har tvillinger og den ene er veldig syk. Han har også en fordrukken far som har tatt kontakt på sine eldre dager og trenger ham. Faren har hatt slag, så han prater utydelig og det virker som om han i tillegg er noe dement.

Per har arvet et lite hus på Öland, og det er naboene hans det handler mest om i tillegg til faren. Troen på alver og underjordiske står også sterkt i boka.

Kilde: Lydbok kjøpt selv for en stund siden

Andre anmeldelser:
Dagbladet
Aftenposten
I bokhylla

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.