Britt-Marie var her av Fredrik Backman

Britt Maria var her
Tittel: Britt-Marie var her
Org.tittel: Britt-Marie var här
Forfatter: Fredrik Backman
Forlag: Cappelen Damm/lydbokforlaget
År: 2015

Forlagetets omtale
Britt-Marie (63) er ikke passiv aggressiv. Det er bare det at skitt og riper og bestikk som ikke ligger på riktig sted i skuffen får henne til å skrike inni seg. Hun har akkurat forlatt ektemannen gjennom 40 år og gått ut av rollen som husmor og inn i rollen som arbeidssøkende. Den eneste jobben hun kan få befinner seg i Borg, et sted som er hardt rammet av finanskrisen, og der alt utenom den ølstinkende pizzasjappa er nedlagt. Britt-Marie hater fotball, men Borg har ikke annet enn fotballen igjen. Dette er absolutt ikke noen god start på et nytt liv.

Men når stedets ungdomsklubb så desperat trenger en ny trener at de til slutt er klar for å gi jobben til hvem som helst, da bryr de seg ikke om detaljer som at Britt-Marie absolutt ikke vil ha jobben. Når hun i tillegg blir invitert på date av en politimann og brekker hånden i et solarium, da fins det ingen vei tilbake.

Min opplevelse
Endelig var lydboka ledig på biblioteket. Boka ble sengelektyre. Britt-Marie var kan nok ikke måle seg med boka En mann ved navn Ove. Ove ble en glad i, men kan ikke si det samme om Britt-Marie. Hun er en 63 år gammel husmor som ikke har hatt jobb siden hun giftet seg 40 år tidligere. Oppdager at mannen er utro og forlater ham. Britt-Marie blir fremstilt som en «unnskyld-at-jeg-er til»-type. Må tenke seg om veldig nøye før hun handler eller sier noe. Hun må overvinne mange nye ting i tilværelsen sin nå, som å skru sammen et IKEA-møbel. Hun vasker og pusser til stadihet med vidundermiddelet Natron. Selv har jeg tilgode å prøve det, men kanskje det virker?

Kilde: Lydbok lånt på biblioteket.

Andre som har skrevet om boka:
Dyselektrikeren
Bøker & bokhyller
Bjørnebok

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.