De syv søstre av Lucinda Riley

De syv søstre
Tittel: De syv søstre
Org.tittel: The seven sisters
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
År: 2015

Lucinda Riley har skrevet andre bøker som også har ligget på bestselgerlisten, bl.a. Lavendehagen og Engletreet. Hun er født i 1971 i Irland. Bor nå i Frankrike og England. Ideen til serien De syv søstre kom da hun tittet opp på stjernehimmelen og så stjernebildet De syv søstre på en stjerneklar natthimmel.

Forlaget om handlingen i boka

Fremtiden deres står skrevet i stjernene …

Maia D’Apliése og hennes fem søstre er samlet i barndomshjemmet Atlantis, et vakkert og tilbaketrukket slott ved Genèvesjøen. De har akkurat fått vite at deres elskede far, den sky mangemillionæren som de bare kaller Pa Salt, er død. Maia og søstrene hennes ble alle adoptert av Pa Salt som spedbarn, og nå har han etterlatt et spor til hver av dem som skal lede dem tilbake til deres opprinnelige opphav. Maias ledetråd fører henne til den andre siden av kloden, til et forfallent herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil.

I Rio i 1927, i byens storhetstid, har Izabela Bonifacios far ambisjoner om at datteren skal giftes inn i aristokratiet. Samtidig er arkitekten Heitor da Silva Costa i gang med det som skal bli den berømte Kristusstatuen, og han skal snart reise til Paris for å finne den rette skulptøren til å fullføre hans store visjon. Den lidenskapelige Izabela lengter etter å se verden, og hun klarer å overbevise faren om å la henne få lov til å følge med arkitekten og hans familie til Europa før hun gifter seg.

I Paris, i Paul Ladowskis atelier og i de livlige kafeene på Montparnasse, møter hun den unge og ambisiøse skulptøren Laurent Brouilly. Dermed vet hun også at livet aldri kommer til å bli det samme igjen

Min opplevelse
Det har vært mye skrevet om det første bindet i denne serien. Å bli hekta på en serie bruker ikke være min greie, men da jeg fant boka i hylla på biblioteket, tok jeg den med meg. Boka fenget nesten helt fra starten og den ble ikke den sovemedisinen jeg trodde. (Hører lydbok om kvelden for å sovne). Det ble noen netter med svært lite søvn. Selv om jeg ikke er særlig glad glad i bøker som hopper frem og tilbake i tid, var det her helt naturlig da det var gamle brev og muntlig fortelling.

Bok nr. 2 er gitt ut, med ikke på lyd. Håper forlaget sørger for at den blir lest inn. Gjerne med samme person. Hun hadde en meget behagelig stemme.

Kilde: lydbok lånt på biblioteket

Andre som har skrevet om boka:
Astrid Terese
den boka
Tine
VG
 

 

1 kommentar til “De syv søstre av Lucinda Riley

  1. Kimberly

    Fine way of describing, and nice paragraph to get information concerning my
    presentation focus, which i am going to convey in college.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.