Stormens søster av Lucinda Riley

stormens søster
Tittel: Stormens søster
Org. tittel: The Storm Sister
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
År: 2016

Forlagets omtale
Stormens søster er den andre boken i den spennende og fascinerende serien om De syv søstre – og handlingen lagt til Norge. Ally er en dyktig seiler og skal konkurrere i en av verdens mest utfordrende regattaer når hun får beskjed om adoptivfarens brå og mystiske død. I hui og hast reiser hun tilbake til barndomshjemmet, det vakre slottet ved Genevesjøen, for å treffe sine søstre. Hun har også, uten at søstrene vet det, innledet et kjærlighetsforhold … I etterkant av de opprørende hendelsene forlater Ally sjølivet for å følge sporene adoptivfaren har etterlatt henne slik at hun kan finne tilbake til sitt biologiske opphav. Sporene fører henne til Norge, og her oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, til Griegs berømte musikk. Vi får ta del i Annas dramatiske reise fra en liten bygd i Telemark, via Christiania og videre ut i verden.

Min opplevelse
Dette er bok nr. 2 i serien De syv søstre. Etter bok en etterlyste jeg lydboken av bok to og fikk vite at den var lest inn. Da var det bare å få tak i den. Nå er den hørt og jeg sitter igjen med både gode og litt irriterende tanker. At boka hadde lagt handlingen sin til Norge, krever at oversetteren kanskje kunne rette på noen opplagte feil som at St. Olavs medisinske i Trondheim ikke het det for over 30 år siden, men Regionsykehuset i Trondheim, (ikke viktig vil noen mene).

Denne boka handlet om Ally, men samtidig ble «oversettelsen» av en annen bok fortalt. Det var litt interessant, da du nesten kunne se for deg livet for 150 år siden. Forfatteren har virkelig gjort en god resurs med hvordan dagliglivet og livet ved festlige anledninger var i Telemark og Oslo i 1870-årene. Når boka handler om Oslo og oppsetningen Peer Gynt, burde nok musikken derfra vært på musikkanlegget for å komme i riktig stemning. I bok en ble også musikken til Grieg nevnt.

Gleder meg allerede til bok nr. 3 som kommer til høsten.

Kilde: Lydbok lånt på biblioteket

Andre som har skrevet om boka
Bokreisen
Tine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.