Boka om Baltimorefamilien av Joël Dickter

boka om Baltimorefamilien

Tittel: Boka om Baltimorefamilien
Org. Tittel: Le Livre des Baltimore», trop beau pour être vrai
Forfatter: Joël Dicker
Forlag: Pax
År: 2016

Omtale fra forlaget
Ny roman fra forfatteren av Sannheten om Harry Quebert-saken!

I sin nye roman går Joël Dicker i dybden på noen av personene vi ble kjent med i Sannheten om Harry Quebert-saken, og gir oss et nært og underholdende portrett av en amerikansk familie med alle dens hemmeligheter, konflikter og feiltrinn.

Februar 2012: Åtte år etter de dramatiske begivenhetene i Aurora, drar Marcus Goldman fra vinterkalde New York til tropevarme Florida for å skrive sin neste roman. Denne gangen har han bestemt seg for å fortelle sin egen families historie.
Da Marcus vokste opp, var det to Goldman-familier: Marcus’ middelklassefamilie i New Jersey, og den vellykkede, rike og glamorøse Baltimore-familien, som Marcus var dypt fascinert av. Han besøkte dem så ofte han kunne, for å være sammen med fetteren Hillel og Woody, den jevnaldrende gutten onkelen og tanten hadde reddet fra et liv på gata og tatt til seg. Sammen var de ‘Goldman-trioen’, like nære som brødre. Og så var det nabojenta Alexandra, som drømte om en framtid som popstjerne, og virket uendelig fengslende på alle i trioen. De fire holdt kontakten i alle år, inntil fasadene etter hvert begynte å krakelere, og alt en dag gikk skrekkelig galt.

Helt siden den skjebnesvangre dagen i 2004 har Marcus vært hjemsøkt av spørsmålet: Hva var det egentlig som skjedde med Baltimore-familien?

Min opplevelse
Etter å ha lest «Sannheten om Harry Quebert-saken, var det med stor forventning jeg startet på denne. Det var veldig mye frem og tilbake i tid over et langt tidsrom. Den starter i 2012 hvor forfatteren bestemmer seg for å skrive historien om familien sin. Så er vi tilbake i ungdomstiden og barndommen. Hele tiden er det begivenhetene i 2004 det jobbes opp mot og det som der skjedde var en katastrofe for familien.
For meg var denne skifte av tid noe frustrerende, da jeg hørte den som lydbok. Boka handler om forbudt kjærlighet, sjalusi, rivalisering blant de voksne og hva de har fått ut av livet. Børsnotert selskap, aksjeoppkjøp, underslag, drap, ja boka er riktig så innholdsrik. På slutten får en helheten som forfatteren er blitt riktig så flink til.

Kilde: Lånt lydbok

Andre som har skrevet om boka:
Heartart

Fant ikke flere, og alle avisene lå bak betlingstjeneste

2 kommentarer til “Boka om Baltimorefamilien av Joël Dickter

 1. RandiA

  Takk for et lite innblikk i denne – skjønner at den ikke var på nivå med «Sannheten». Jeg begynte på den for en god stund siden, men så ble den liggende. Har den på iPhone, så jeg skal få hørt den en gang.

  Svar
  1. Sissel

   Hvis du har mange andre bøker liggende som skal leses/høres først, anbefaler jeg det. syntes Den var litt vanskelig å følge med på når det var på lydbok.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.