Engletreet av Lucinda Riley

Engletreet
Tittel: Engletreet
Org. tittel: The Angel Tree
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
År: 2015

Om forfatteren
Hun er født i Irland, men er nå bosatt i England og Frankrike med mann og barn. Engletreet ble i 1997 gitt ut under pseudonymet Lucinda Edmonds som Farlig engel her i Norge. Den er bearbeidet og gitt ut igjen i 2015 med forfatterens eget navn. Kilde: Wikipedia

Fra forlaget
Etter tretti år kommer Greta Marchmont tilbake til herskapshuset Marchmont Hall, som ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun lider av hukommelsestap etter å ha vært utsatt for en tragisk ulykke, og husker ingenting fra fortiden. På en spasertur gjennom det vinterlige landskapet gjør hun en urovekkende oppdagelse. Hun støter på en grav i skogen, og den forvitrede inskripsjonen på støtten viser at her er en liten gutt begravd – hennes egen sønn. Greta er dypt sjokkert, og begynner å lete etter den personen hun en gang var. Da kommer en sannhet for dagen som er så vond at Greta må mobilisere alle sine krefter for å klare å takle det.

Min opplevelse
Det var en gripende fortelling og jeg måtte bare lese og lese. At en mor som gjerne ville bli skuespiller selv, lar datteren prøve seg er vel normalt, Datteren ble antatt og var lett og forme for de som laget filmene. Hun måtte jobbe og jobbe. Det ble liten tid til å være barn og ungdom. Hennes virkelighetsoppfatning av verden ble slik den var på lerretet. Boka har nesten alt en kjærlighetsroman skal ha; kjærlighet, svik, og fornuft. Vi får følge 3 generasjoner med kvinner, mor, datter og barnebarn. Boka starter i samme tid som den slutter og så får vi høre om tiden mellom etterkrigstiden og frem til åttitallet.

Kilde: Fått boka

Andre som har skrevet
Celines boktips
Heartart

(Hvis det finnes flere omtaler, gi meg tips)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.