Pastor Viveka og giftmordene av Anette Haaland

pastor-viveka
Tittel: Pastor Vikeka og giftmordene
Org.tittel: Pastor Vikeka och tanterna
Forfatter: Annette Haaland
Forlag: Korall
År: 2016

Om forfatteren
Annette Haaland (f. 1965) jobber som lærer på Bromma folkhögskola, der hun underviser i fagene religion, filosofi og svensk. Hun er også pastor i Equmeniakyrkan. Pastor Viveka og giftmordene er hennes debutbok, og allerede kort tid etter utgivelsen i Sverige hadde den solgt over 20.000 eksemplarer. Dette er første bok i en planlagt serie. Fra Cappelen Damm

Fra forlaget om handlingen i boka
Viveka er en frikirkepastor som begynner å bli lei av å ofre seg for andre. Hun har fire barn og en distré mann, og så ofte hun kan stikker hun av til sin hemmelige kolonihytte. Viveka har også begynt å bruke T-skjorter med påtrykte tekster under prestekjolen. Der står det blant annet: ”Slutt å mase” og ”Legaliser dødshjelp”. Når en av kvinnene i kirkekaffe-komiteen blir funnet død, brer uroen seg i nabolaget.

Min opplevelse av boka
Etter å ha hørt forfatteren fortelle om boka si, fikk jeg veldig lyst til å lese den. Smussomslaget var også tiltrekkende med flotte farger. Den er ganske fint presentert. Dama på sykkelen er pastoren selv, for hun elsket å sykle. Blomstene er storhjelm (latin: Aconitum napellus). Damene som står og prater er de gamle som er omtalt (tanterna på svensk).

Hva er det med svenskene og fortellinger om gamle mennesker? Minte meg litt om Karin Brunk Holmqvist sine bøker som tar utgangspunkt i litt hjelpesløste gamle.

På en av skjortene hun har under presteskjorten står det: «Når jeg blir gammel, skal jeg bli feit, vulgær og slem.» Hun var lei av å bare være snill mot alle.

Selv om det dør eldre mennesker som fluer og at obduksjonen sier at de er forgiftet med Aconitum, synes ikke jeg det var spennende krim, men heller en feelgood-bok som en kan kose seg med. Hvem som var morderen blir en overraskelse, men som i de fleste romaner har alt en lykkelig slutt, også denne. Idyllen i Enskede fortsetter. Det er jo lovet flere bøker.

Kilde: Takk til forlaget for leseeksemplar

Fant ingen andre enn bokhandlere og bibliotek som hadde skrevet om boka

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.