Helenas hemmelighet av Lucinda Riley

helenas-hemmelighet
Tittel: Helenas hemmelighet
Org.tittel: Helena’s Secret
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
År: 2016

Fra forlaget
Det har gått tjuefire år siden Helena tilbrakte noen magiske uker på Kypros, der hun forelsket seg for første gang. Etter å ha arvet det forfalne huset Pandora av gudfaren, vender hun nå tilbake for å tilbringe sommeren der sammen med familien sin.

Men Helena vet at det sjarmerende stedet skjuler et nett av hemmeligheter hun har holdt skjult for ektemannen William og sønnen Alex. Tretten år gamle Alex slites mellom ønsket om å beskytte moren sin og å bli en del av voksenverdenen. Samtidig er han desperat etter å få vite sannheten om den virkelige faren sin.

Når Helena ved en tilfeldighet treffer på ungdomskjæresten sin, settes en kjede av hendelser i gang som gjør at fortidens hendelser truer med å ødelegge idyllen. Både Helena og Alex vet at livet aldri vil bli det samme igjen hvis Pandoras hemmeligheter blir avslørt.

Min opplevelse av boka
Først må jeg fortelle om hvordan denne boka havnet i fanget mitt. Var på lanseringen av Korall  forlag 20/9-16 og fikk se en bok av Lucinda Riley på nabobordet. Spurte om det var tredje boka i serien De syv søstre, men det var det ikke. Sa så jeg likte hennes bøker. Noen sekunder etterpå lå den forann meg. Nå er den lest og jeg angret ikke.

Selvfølgelig er det en kjærlighetsbok. På slutten forklarer forfatteren at manuskriptet hadde ligget i skuffen i 10 år, og at hun bare forandret  det litt slik at det ble tilpasset til 2016. Vi får høre om mange personers kjærlighetsliv flettet flott smmen.

Boka er delt inn i kapitler hvor Alex’ dagbok kommer innimellom handlingen og vi får hans syn på saken. Han er fremstilt som en litt overvektig meget klok gutt på 13 år. Hans dagboknotater er herlig å lese. Forfatteren har gitt ham en annerledes stemme både i tale og at fontene er forskjellige fra resten av handlingen.

«Denne ferien blir mer og mer gørrete, for å sitere lillesøsteren min, for hvert minutt som går.
Mygg, hete, gamle hus midt på en prærie der de aldri har hørt om bredbånd, og en druetråkker som drømmer om å avsette avtrykkene sine over hele moren min. For ikke å snakke om Jules, Sacha, Viola og Rupes – den hjernedøde neantertaleren de har til sønn – kommer for å bo her sammen med oss i neste uke.» s. 57 (Alex’ dagbok 12. juli fortsatt)

Å gjengi handlingen ville vært synd for de som får lyst til å lese boka. Forlagets omtale får holde. Det er mange overraskelser underveis slik at det aldri blir kjedelig.

Andre som har skrevet om boka (Tar ikke med firmaer som selger bøker)
Tine Sundal

Mine andre innlegg av bøker av Lucinda Riley
De syv søster
Stormens søster
Jenta på klippen
Engletreet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.