Lises jul – mine beste oppskrifter av Lise Finckenhagen og Sara Johannesen (foto)

lises-jul
Tittel: Lises jul, mine beste oppskrifter
Forfatter og foto: Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Forlag: Font
År: 2016

Forlagets omtale

En personlig, omfangsrik og lekker julekokebok fra en av Norges mest profilerte kokker.

I Lises jul finner du alle de tradisjonelle julemiddagene, de deilige tilbehørene, de klassiske dessertene og langt mer enn syv slag. Men også alternative juleretter som lutefisk med spansk pølse og nyskapninger som rakfisk med eplekompott på potetvaffel. I tillegg bugner boka av oppskrifter på spiselige gaver, kaker og julegodterier. For ikke å glemme tradisjonsmat som ribberull, sild og leverpostei. Dessuten lærer du å lage verdens beste pannekaker med kalkunrester, og en himmelsk juleresteburger.

Lise deler personlige juleminner med leserne underveis, og forteller historier og anekdoter om matrettene og tradisjonene vi henter frem igjen hver gang kalenderen nærmer seg desember.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende og fristende matbilder.

Min opplevelse av boka

En lekker bok å bla i. Tykk god perm og glanset papir hvor oppskriftene og bildene av rettene vises. Søles det, kan det lett tørkes av. Har tatt for meg hvert kapittel.

Det dufter jul, som har oppskriftene til de tradisjonelle julerettene. Her forklares fremgangsmåten veldig bra slik at en som aldri har laget retten før får det til.

Alternativ jul inneholder oppskrifter med de tradisjonelle råvarene. Noen av disse kunne jeg godt tenke meg å forsøke meg på.

Julens tilbehør har oppskriftene på vanlig måte å lage surkål og rødkål på, men har du prøvd fikenrødkål? Beate Hasselback ser ut som et meget godt tilbehør og det er godt forklart hvordan får det til. Oppskriftene er merket med hvilke retter de passer til.

Dessert. Her er det mange gode å velge mellom. Fikk vann i munnen av bare å lese dem.

Julebrunch, minglemat og restefest. Skal en lage et lunsjbord, er det i dette kapitlet nok av godsaker å sette på koldtbordet. Her er det valgets kval. Til og med grovt brød var det oppskrift på.

Julebakst. I dette kapitlet var det både de gode gamle sortene med ny vri og noen kaker jeg aldri har spist. Kan bli spennende å prøve noen av dem.

Spiselige gaver. Har i år bestemt meg å lage spiselige julegaver til de jeg skal gi en gave til. Barna skal nok få noe annet!

Konfekt. Hva er vel julen uten søtsaker. Her er det mye godt for slikkmunner. Noe her kan vel også brukes som gaver.

GLEDER MEG TIL Å LAGE NOE AV DETTE TIL JUL.

Her kan en bla litt i boka

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.