Det hemmelige løftet av Annette Dutton

det-hemmelige-loftet
Tittel: Det hemmelige løftet
Org.tittel: Das Geheime Versprechen
Forfatter: Annette Dutton
Forlag: Korall
År: 2016

Om forfatteren
Annette Dutton er født i Tyskland i 1965 og studerte humanistiske fag i Mainz. Siden har hun jobbet som fjernsynsprodusent og forfatter. Romanene hennes er svært populære i Tyskland. Det hemmelige løftet er hennes første bok på norsk. Annette Dutton bor i Australia sammen med ektemannen John og sønnen Oscar. Kilde: Cappelen Damm

Forlagets omtale
Kåret til beste tyske kjærlighetsroman i 2015
Rystet leser australske Sarah en avisartikkel om «de glemte barna». Engelske barn fra fattige familier ble sendt til Australia, ofte uten at foreldrene deres fikk vite om det. En mistanke begynner å gjøre seg gjeldende hos Sarah: Er faren hennes et av disse barna? Han vokste opp på et av barnehjemmene som er nevnt i artikkelen.
Sarah begynner å undersøke saken, og hun blir overrasket når sporene fører til Tyskland og «barnetransporten» i forbindelse med andre verdenskrig.Kilde: Cappelen Damm

Min opplevelse
På boka står det at den ble kåret til Tysklands beste kjærlighetsroman i 2015. Baksiden en reklame om at boka er for deg som likte “Hele livet på en dag”. Den siste sammenligningen er jeg enig i, min ikke at det var en så fremragende kjærlighetsroman.  Jo det var flere kjærlighetshistorier, men ikke den beste i 2015 (kanskje i Tyskland). Historien er fra krigen og nåtid. Siste årstall er i epilogen fra 2013. Det er mange forskjellige historier fra krigens Tyskland, England og Australia flettet sammen i denne boka på en ypperlig måte. Det er kommet frem mange historier fra den andre verdenskrig i de siste årene. Det står ingenting i historiebøkene at England tok i mot jødiske barn på slutten av 30-årene. Ei heller at Australia adopterte barn fra England.Tårene rant fritt mot slutten da sannheten til Leah og kom for dagen må jeg bare innrømme.

At dette er en feelgoodbok er i hvertfall sant. Annette Dutton har skrevet flere bøker. Anbefaler forlaget å få flere oversatt. Leste litt om dem på hennes hjemmeside.
Kilde: Fikk boka på lanseringen av Korall forlag.

Andre omtaler

Boktimmy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.