Skyggesøsteren av Lucinda Riley


Tittel: Skyggesøsteren
Org. tittel: The Shaddow Sister
Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
År: 2017
Fra forlaget
Star er den mest gåtefulle av søstrene, og hun vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt. Sporet fører henne til et gammelt antikvariat i London, og blir samtidig starten på en helt ny tilværelse.
Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London og til en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Her blir hun en brikke i et spill der hun ikke kjenner reglene, men en dag møter hun en mystisk mann som avslører svarene Flora har vært på jakt etter hele livet.

Min opplevelse
Må innrømme at jeg er hekta på Lucinda Riley. Hun skriver gode «feel-good bøker». Historisk og samtid i samme bok godt flettet i hverandre. Selv vil jeg helst ikke lese bøker som hopper i tid. men Riley mestrer denne sjangeren på en utmeret måte. Som forlaget sier på sin omtale, skifter boka tid og tar oss med 100 år tilbake i tid. Den historien er også interessant, da Edvard 7. også kalt Teddy blant venner flettes inn i historien i 1910, året da han dør.

Star blir kjent med familien til eieren av bokantikvariatet. Hun blir godt likt av dem, kanskje en liker henne litt for godt? Hun tive sammen med den nye familien. Søsteren Cece blir sjalu på det nye bekjentskpet, så Star er litt i villrede på hva hun bør gjøre. Leve sitt liv eller søsterens.

En bok om vennskap, kjærlighet og lojalitet. Likte boka veldig godt.

Kilde: kjøpt på ebok

Andre som har skrevet om boka
Anettes bokboble
Tine sin blogg

Avisomtaler lå bak betalingsmur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.