Nidarosdomen av Atle Næss


Tittel: Nidarosdomen
Forfatter: Atle Næaa
Forlag: Gyldendal
År: 2011
Fra forlaget
Nidarosdomens historie strekker seg fra Olav den helliges død i 1030 til vår tid. I dette nye verket om Norges mest storslåtte bygning forteller Atle Næss om tilblivelsen av en katedral og menneskene som har gått inn og ut av den gjennom historien: steinhoggere, erkebiskoper og helgener, konger, pilegrimer og kunstnere. Boken er rik på artige anekdoter, eksentriske typer og sterke personligheter som kong Sverre, biskop Gunnerus og Gustav Vigeland. Nidarosdomen er like mye en norgeshistorie som fortellingen om en kirke.

Min opplevelse
Skulle reise med toget til Trondheim sist jul. NSB har en app der en kan laste ned lydbøker og podcaster. Det anbefales å gjøre det hjemme før en drar Til denne reisen fant jeg en lydbok om Nidarosdomen sin historie. Når en nå ser på ANNO på nrk1 som ble innspilt vegg i vegg med kirken, er en 6 år gammel bok virkelig aktuell.

Boka tar virkelig for seg historien om kirken, hvem som var biskop når det og det skjedde. Jeg vokste opp med å se kirken fa stuevinduene. Når bestefar var på besøk, skrøt han av å ha vært med på å legge koppertaket. Han gikk da i blikkenslagerlære . Kopperet er fra Røros og var ikke av beste kvalitet. Det jobbes fremdeles med vedlikeholdet. Stenen som ble brukt forvittres.

Bokstaver.no

Østlandets blad

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.