Usynlighetens historie av Martha Batalha


Tittel: Usynlighetens historie
Org. Tittel: A vida invisìvel de Eurìdice Gusmào
Forfatter: Martha Batalha
Forlag: Pax
År: 2016

Fra forlaget
De to søstrene Eurídice og Guida vokser opp i et vanlig middelklassestrøk i 1940- og 50-årenes Rio de Janeiro. Eurídice er full av ambisjoner og ideer, og beundrer den livskloke storesøsteren. Men så en dag rømmer Guida med den rike kjæresten sin, til et liv som viser seg å bli noe ganske annet enn hun drømte om. Selv blir Eurídice gift og får to barn. Hun kjeder seg snart i rollen som husmor, og prøver å starte opp egne prosjekter, vil skrive kokebok og syr kjoler for nabolagets kvinner. Men hver gang setter mannen hennes en stopper for planene.

Mens Rio de Janeiro utvikler seg til en levende og moderne storby, kjemper de to søstrene for å bli sett og få leve sine egne liv i en mannsdominert verden.

Usynlighetens historie er et fargerikt portrett av Rio de Janeiro i dens storhetstid, av to begavede søstre og av de mange uforglemmelige menneskene som omgir dem. En fengslende og original debut full av humor, holdt i et lekent og elegant språk.

Min opplevelse
Det har vært veldig interessant å lese om Rio de Janeiro for over 60 til 70 år tilbake. Hvordan klasseskillet var og at det var mulig å komme seg fra fattig til middelklasse og til å bli veldig rik. Motsatt var også en stor mulighet. En av hovedpersonene, Eurídice, måtte hele tiden ha noe å henge fingrene i, Når barna ble store og begynte på skolen, fant hun stadig nye ting hun gikk helt og fullt opp i. Hun var en flittig sjel og fikk til mye, men ble stoppet av mannen sin hver gang. Parallelt får vi også vite hvordan det går med søsteren Guida.

Likte boka og anbefaler den.

Kilde: Leseeksemplar

Andre som har skrevet om boka
Kleppanrova

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.