Orkansesongen og stillheten av Anne-Cathrine Riebnitzsky


Tittel: Orkansesongen og stillheten
Org. tittel: Orkansæsonen og stilheden
Forfatter: Anne-Cathrine Riebnitzsky
Forlag: Font
År: 2016

Fra forlaget
«Orkansesongen og stillheten» er en oppslukende og tankevekkende roman som tar for seg livets store temaer som tro, kjærlighet, sorg, drap og tilgivelse. Monica er en uvanlig prest. Beate, hennes gode venninne, er forsvarsadvokat. Monica er lykkelig gift og snakker med Gud. Beate var lykkelig gift, men har mistet sin mann i en trafikkulykke som hun føler seg delvis ansvarlig for. I løpet av et år krysser de to venninnene forskjellige menneskers liv: En guatemalansk tenåringsjente som er oppvokst på barnehjem, en mafialeder, en ung hasjdealer, en forelsket politimann og en godhjertet jeger med fingeren klar på avtrekkeren.

Min Opplevelse
Omslaget og omtalen om boka så veldig interessant ut. Det visste seg å være en bok med ettertanke. Monica og Beate er venner. Boka starter med at Monica står på farten til Guatemala, og at et ektepar kommer til henne like før reisen og lurer på hva de skal gjøre angående sønnen. Han er en av hovedpersonene i boka, en ung mann som har rotet seg borti noe han ikke skulle ha gjort.
Reisebeskreivelsen om reisen og om oppholdet i Guatemala kunne vært lengre. Flotte beskrivelser av folk og land, lengsler etter et bedre liv.

Tiden flyter i Rio Dulce. Folk kommer og går, men bortsett fra de to årstidene, den våte o den tørre, orkansesongen og stillheten, er alt i Rio Dulce som det pleier å være og har vært så lene hun kan juske. Ting gror og dør, vokser og velter. Leon er ferdig som kurèr. s. 112-113

Gjennomgangstemaet både i Danmark og Guatemala er smugling av narkotika. Leon som kurèr i Guatemala og Markus i Danmark. I tillegg får vi delta sammen med Beate på flere jaktturer etter rådyr med pil og bue. Spenningen med dette er virkelig godt beskrevet.Livet er ikke fullendt uten at kjærligheten er til stede. Beatehadde mistet mannen i sitt liv. Kommer kjærligheten til henne igjen? På slutten nøstes det hele sammen.
Kilde: Leseeksemplar

Andre som har skrevet om boka
Bentebing
Boktimmy
Elise Cathrin
Tine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.