Um sakne springe blome av Catherine Blaavinge Bjørnevog

 

 

Tittel: Um sakne springe blome
Forfatter: Catherine Blaavinge Bjørnevog
Forlag: Samlaget
År: 2016

 

 

 

Omtale fra forlaget

Mørk og mytisk sørgjesong fortald i eit heilt særeige lyrisk språk.

I Um sakne springe blome ventar ei kvinne på ein mann. Er det ho sjølv som er skuld i fråværet hans, i at ho sit åleine med barna, og at ho også mistar dei, eitt etter eitt? Kva har ho gjort for å fortene denne straffa? Kvinna vev ei forteljing, utanfor tid, der håp kjempar mot sorg og undergang.

Debutboka til Catherine Blaavinge Bjørnevog tek lesaren inn i eit mørkt univers, prega av folklore og mytologi. Dikta utmerker seg gjennom eit heilt særeige språk som kan minne om gammalnorsk og ymse norske målføre. Dei skaper ein suggererande rytme som byssar og lullar og sørgjer.

Min opplevelse
Denne boka med lyrikk er på årets kortliste for bokbloggerprisen for 2016.
Fikk sjokk da jeg åpnet boka i bibliotekets eboksamling. Hva var dette for et språk? Hvilken norsk dialekt kunne dette være? Leste høyt for meg selv for å samtidig høre teksten. Fikk ikke med meg alt, men fikk vel med essensen av handlingen som er fortalt av forlaget. Boka er inndelt i flere bønner.
E ber Ongen
E ber Ongen
E ber ei saks av guld
E ber og ber
E finn inkje at stigane
meist Ongen veit

Bærer ho ungene eller ber ho for dem?

Tror at den beste opplevelsen er å høre bønnene lest av en som kan lese denne dialekten.

Andre som har skrevet om boka
Beathesbokhjerte
Ellikkensbokhylle

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.