Og til slutt kom Paulette av Barbara Constantine

 

Tittel: Og til slutt kom Paulette
Org.tittel: Et puis, Paulette
Forfatter: Barbara Constaine
Forlag: Bazar
År: 2017

 

 

 

Fra forlaget
Enkemannen Ferdinand har en gård på landet, med masse plass etter at sønnen og hans familie flyttet til byen. Da en storm ødelegger taket til naboen, inviterer han henne og det griske eselet hennes til å bo hos ham. Midlertidig, selvfølgelig.
Etter hvert flytter flere inn og danner er slags kollektiv på gården. Den nyslåtte enkemannen Guy, de gamle søstrene Lumière, som blir jaget ut av huset sitt, et par villfarne studenter og noen dyr. Inntil en siste ubuden gjest truer med å velte lasset…

En sjarmerende bok om vennskap, generøsitet og omtanke på et bakteppe av pastis og provencalsk landsbyidyll.

Min opplevelse
En søt liten roman om å ta vare på hverandre. Ferdinand, ved hjelp av naboens hund, finner Marceline halvdød i et gammelt hus og det luktet gass. Han tok henne med seg hjem.

«Siden ingen noen gang har kommet tilbake fra den andre siden og sagt det er bedre der, er det kanskje best å ikke forhaste seg med å stikke av, eller hva Marceline? Det er faktisk viktig å vente» s.21.

Det var barnebarna til Ferdinand som spurte ham om ikke hun kunne flytte inn inntil taket hennes var reparert. Morfaren til barna mistet kona si og ble helt satt ut, sluttet å spise og sluttet med personlig hygiene. Ferdinad som har et stort hus, mener det er bedre at han kommer hjem til ham og Marceline for å bo en liten stund. Slik ble de flere og flere. Ungdommene kom til da de trengte mer hjelp.

Boka har vært på bestselgerlistene i flere land i Europa.  Absolutt en bok jeg vil anbefale.

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

Andre som har skrevet om boka:
Fant ingen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.