Mer ryddemagi av Marie Kondo


Tittel: Mer ryddemagi,  flere praktiske tips fra ryddedronningen
Org. tittel: Spark Joy, An Illustrated Master Class on the Art of Organizing and Tydying Up
Forfatter: Marie Kondo
Forlag: Bazar
År: 2017

Fra forlaget
Med sin bok Magisk opprydding kom Marie Kondo som en tornado inn i norske hjem og fikk nordmenn til å gå løs på skuffer og skap, kjeller og loft. I Mer ryddemagi gir hun flere og mer detaljerte råd om hvordan du skaper orden rundt deg, og trinn for trinn-illustrasjoner viser hvordan du bretter, sorterer og organiserer. Mer ryddemagi gir deg nøkkelen til et enklere liv

Min opplevelse av boka
Det var tidlig i boka anbefalt å lese den før en satte i gang. Det var lettere sagt enn gjort. Mens jeg leste så jeg for meg hvordan lærdommen skulle settes ut i praksis. Tiden for det praktiske er godt i gang. Klærne er redusert ved at det som var «krympet» og det som ikke var brukt på en stund ble fjernet. Startet ikke med bøkene, som det er anbefalt. Må bekjenne at de har jeg orden på.

Jobber et sted der det er rikelig tilgang på esker i diverse størrelser, så i stedet å la noen fine gå i papirkontaineren, ble de med hjem. Nå er ledninger av ymse slag samlet, Det samme er skjerfene i gangen. Før lå de bare hulter i bulter i skuffen. Nå er de blitt stablet. Fant igjen ett jeg ikke husket engang. Det burde vært kastet ifølge boka, men jeg fikk lykkefølelse når jeg holdt det, så ned i stabelen med de andre, oppreist og klar til bruk.

Har såpass god plass at jeg lar klærne få henge stedet for å brettes til en klump, men  lærdommen kan nok med hell brukes i en koffert på reise.

Når det gjelder kjøkkenet med rydding og organisering er jeg ikke enig om å kaste tørrvarer gått ut på dato. En bør lukte og smake på varen først for å minske matsvinnet. Kondo nevner selv luktesans og dømmekraft i en bisetning, Redskapene på kjøkkenet og bruken av dem er jeg derimot enig i og blir å gjennomføre. Godt det finnes loppemarkeder.

Alle rom blir gjennomgått med lik entusiasme. Bakerst i boka er det et stikkordsregister, slik at det er lett å finne tilbake hvis en ikke husker f.eks. bretting av bukser når det blir behov.

Nå gjenstår bare resten av leiligheten. Det vil nok ta litt tid. Det er så mye annet moro en har lyst til å gjøre.

Leseeksemplar

Andre som har skrevet om boka
Fant ingen utenom bokhandlere

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.