Ivy & Abe av Elizabeth Enfield

 

Tittel: Ivy & Abe

Forfatter: Elizabeth Enfield

Forlag: Panta forlag

År: 2017

 

 

 

Forlagets omtale
Er våre liv kartlagt fra fødselen av? Er våre valg egentlig våre egne? Eller kan tilfeldige hendelser endre fremtidige utfall, disse tilfeldige hendelsene vi kaller «skjebne»? Vi møter Ivy og Abe på slutten av deres liv, hvor skjebnen har brakt dem sammen igjen. De forelsker seg og lever ut det siste kapittelet i livet ved å vite at deres kjærlighetshistorie var ment til å være. At de var ment for hverandre. To mennesker. En kjærlighet. En million muligheter … Men, hva hvis, i et parallelt univers, skjebnen hadde grepet inn og de hadde møttes før? Tidens lag blir skrellet vekk i denne storslåtte fremstillingen av en altoppslukende kjærlighet som utfolder seg i en serie av parallelle universer – hvor skjebnen er uunngåelig. Og det store, dystre spørsmålet vi alle stiller oss selv i hvert fall én gang i løpet av livet, sakte men sikkert fyller leseren med håp: Hva om…?

Min opplevelse
Ble spurt av forlaget om jeg var interessert i å lese en bok som kommer ut til høsten. Boka har verdensomspennende lansering samtidig. I posten kom det et manuskript. Satte i gang med å lese.
Det hele starter i London 2026 hvor Ivy møter Abe McFaddn i en butikk. Da Ivy hadde med sitt barnebarn, avtales de å møtes senere for en drink og mimre om gamle dager. Så starter reisen bakover i tid med 2015 som første stopp. Vi får vite hvem Ivy var gift med og at hun traff Abe på si. Og slik fortsetter det bakover i tiden til vi møter Ivy i 1965 som ung pike på ferie med sine foreldre og søsken. Hele tiden i bakgrunnen lå det en grusom sykdom på lur. Det var 50/50 prosent at moren hadde gitt genet til sine barn. Når en kommer bakover i tiden, lurer en på om det er paralelle historier eller ønsket situasjon. Hvorfor ble det aldri Ivy og Abe som ble par for livet ut?

Oppbyggingen var nok litt anderledes enn vanlig. Her startet den inn i fremtiden og jobbet seg bakover i tid. Hovedpersonene var hele tiden de samme. De gikk på Ivys møte med Abe som om de møttes for første gangen. En uvanlig oppbygging på en roman.

Takk til forlaget for leseopplevelsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.