Prosjekt Lucinda Riley

I påvente på at neste boka i serien de syv søstre skal komme ut, fant jeg ut at det var mange bøker jeg ikke hadde lest/hørt av Lucinda Riley.

Tok for meg 3 av dem nå i sommer. Det tok sin tid når det er bare sengelektyre, da søvnen tok meg fort. Spennende var det i hvertfall ikke.

Fra forlaget

Et gripende slektsdrama med handling fra England og Thailand. Som barn tilbrakte Julia Forrester mye tid på det gamle godset Wharton Park, der bestefaren hennes var gartner og dyrket vakre orkideer. Når en tragisk ulykke rammer Julias familie, vender hun tilbake til de vakre omgivelsene rundt Wharton Park. Kit Crawford er arving til godset og er i gang med å pusse opp eiendommen. Funnet av en gammel dagbok blir nøkkelen til en kjærlighetshistorie som i sin tid nesten ødela Wharton Park.
Like før andre verdenskrig bryter ut, bor det unge paret Olivia og Harry Crawford på Wharton Park. Når krigen kommer, må Harry forlate familien for å kjempe for landet sitt. Skjebnesvangre hendelser skal komme til å få konsekvenser også for de neste generasjonene.

Min opplevelse

i denne boka var det skifte mellom dagens tid og 30-40- årene med krigen som bakteppe. Harry Crawford som er arving til Wharton Park må gifte seg å få en arving. han velger Olivia som er forelseket i han, men det er ikke så veldig gjensidig. Harry må ut i krigen og blir sendt til Thailand. Der blir han syk og blir innlosjert på et hotell. Han treffer sitt livs kjærlighet og lover å gifte seg med henne. Han reiser hjem og med den hensikt å skille seg fra sin kone. Omstendighetene tatt i betraktning så blir hans kone gravid og han føler han ikke kan forlate henne. Det han ikke vet er at i Thailand blir det også født et barn. Litt enteressant hvordan utviklingen går sin skjeve gang og kjærligheten utvikler seg.

Fra forlaget

Etter morens død arver Emilie et slott i Frankrike. Her finner hun en bok med dikt, skrevet av den mystiske Sophia. Hennes kjærlighetshistorie blir inngangen til fortidshistorien fra 2. verdenskrig. Den handler om engelske Constance som kommer til Paris som spion. Her blir hun viklet inn i et nett av løgner og bedrag, og blir tvunget til å oppgi sin identitet og kutte alle bånd til familien.

Min opplevelse

Nok en bok som skifter mellom 2. verdenskrig og nåtiden. her blir 2 slekter som hadde med hverandre å gjøre under krigen også viklet sammen i nåtiden. hvordan kjæligheten utvikler seg i nåtiden sammenlignet med fortiden var faktisk ikke så verst. Boka hadde sine lyspunkter. Den beste av de tre bøkene jeg leste i sommer.

 

Fra forlaget

Elleve år gamle Anahita, som kommer fra en fornem, men fattig indisk familie, innleder et livslangt vennskap med den egenrådige og bortskjemte prinsessen Indira. Anahita blir med Indira til England som hennes ledsagerske like før første verdenskrig bryter ut. I England møter hun Donald Astbury, arvingen til det avsidesliggende godset Astbury, og hans utspekulerte mor.
Åtti år senere møter vi den unge og ettertraktede amerikanske skuespillerinnen Rebecca Bradley. Verden ligger for hennes føtter, men når forholdet til kjæresten tar en uventet vending, er hun lettet over at den nyeste rollen fører henne bort fra rampelyset og til det øde Dartmoor i England. Hun skal spille hovedrollen i en film med handling fra 1920-tallet.
Ikke lenge etter at filmingen har begynt på det nå så forfalne Astbury Hall, dukker Ari Malik, Anahitas oldebarn, uventet opp. Han er på jakt etter familiens fortid. Oppdagelsene han og Rebecca gjør, er med på å avdekke mørke hemmeligheter som truer hele det gamle familiedynastiet.

Min opplevelse

Ikke den store leseropplevelsen. Kunne like gjerne vært ulest.

Kilder for alle bøkene: Biblioteket.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.