Sommerstorm av Vanessa Layfaye

Tittel: Sommerstorm
Org. Tittel: Summertime
Fortatter: Vanessa Lafaye
Forlag: PaX
År: 2015

Forlagets omtale

Florida, sommeren 1935. I Heron Key er alt tilsynelatende harmonisk. Men under overflaten syder det. Likevel samles alle, både svarte og hvite, om forberedelsene til den årlige fjerde juli-festen. Missy, som jobber som hushjelp og barnepike for den rike Kincaid-familien, drømmer om et bedre liv, og om Henry, som dro i krigen atten år tidligere. Nå er Henry tilbake, sammen med en gruppe loslitte krigsveteraner i en arbeidsleir ute ved kysten. Men han er preget av krigen og av årene etterpå. Når en hvit kvinne blir funnet halvt ihjelslått etter festen, faller mistanken på Henry. Samtidig bygger et voldsomt uvær seg opp utenfor kysten. Snart må alle i den lille byen fatte avgjørende valg idet orkanen truer med å treffe land. Sommerstorm er basert på historiske hendelser, og er en engasjerende roman om kjærlighet, samhold og fordommer i en tid preget av sterk endring. Samtidig er den et forrykende drama om hva som skjer når naturkreftene setter en hel by på prøve.

Min opplevelse

I helgen fant jeg frem en bok som hadde ligget i hylla mi. Skulle ha lest og blogget om den, men andre bøker ble prioritert. At jeg nå leste den samtidig med orkanene i gulfen var bare en tilfeldighet, men hvilken tilfeldighet. Boka Sommerstorm av Vanessa Lafaye handler om et lite sted i Key i Florida (tarmen som stikker ut ned i Caribien). det er om en veldig kraftig orkan som rastte der i 1935 og drepte masse mennesker. Hvite og afroamerikanere levde der side om side, handlet i den samme butikken og levde egentlig i fred og fordragelighet, tross raseskillet som var merkbart. Stedet hadde et felles tilfluktsrom, men når det ble fullt, viste de hvite sitt sanne ansikt. Skildringene av orkanen er sterk lesing.

Andre som har skrevet om boka

Artemisas Verden

 

2 kommentarer til “Sommerstorm av Vanessa Layfaye

 1. astridterese

  Spennende! Jeg hadde ikke hørt om denne boken men tror den passer meg veldig godt. Spesielt det at den er basert på historiske hendelser. Orkaner fascinerer og skremmer meg, jeg er veldig glad vi ikke blir rammet av dem her. Når noe er skremmende kan det være greit å lese om det i fortid. Da har det allerede skjedd, og hvor grusomt det enn er så kan det ikke bli verre. (Huff, jeg er litt sær) 🙂
  Takk for fint tips!

  Svar
 2. Sissel Dalhøi

  På starten av boka er det om livet generelt i ca. 2 dager før stormen kommer. Alle får beskjed om at det er en storm på vei, men ikke alle tar den så alvorlig som de burde. Starter med at en krokodille er oppe på plenen og tar tak i en babykurv med en baby nedi.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.