Beatrice og Benedikt av Marina Fiorato

 

 

Tittel: Beatrice og Benedikt

Org.tittel: Beatrice and Benedick

Forfatter: Marina Fiorato

Forlag: Vega forlag/Lydbokforlaget

År: 2015

 

Forlagets omtale
Forhistorien til William Shakespears stykke Stor ståhei for ingenting (Much ado about nothing). Forfatteren tar oss med til 1500 tallets Sicilia hvor Beatrice og Benedikt møtes for første gang. Begge er like rappkjefta og tøffe, og det er nettopp dette som skal få dem til å forelske seg i hverandre. Men deres veier skilles og det skal ta dem tiår å finne tilbake til hverandre. Marina Fiorato er en mester innen sjangeren historisk roman og hennes lidenskap for Italia og grundige research skinner gjennom. Hun har solgt over 100 000 bøker i Norge og millioner på verdensbasis. Boken blir lovprist verden over: «Underholdende og vittig» Daily Mail « Fiorato har nok en gang skrevet et mesterverk » Booklist

Min opplevelse
Boka er bygd opp som et skuespill med akter og scener og det forklares hvor de avspilles og stemningen rundt scenen. Leseren vet da hvor de er i handlingen når scenene skiftes mellom Sicilia, Verona og skipet Florensia i rom sjø. Året er 1588. Boka var ukjent for meg da jeg plukket den ut av bibliotekets hylle. Til å begynne med er ikke boka noe å skryte av, men den tar seg opp. En kjærlighetshistorie om familier i blodfeider og hvordan familier som er av adelsslekter levde i Italia på 1500-tallet. Uroligheter mellom Spania og England i 1588 er godt skildret om bord i en av båtene. Slaget er vel bedre kjent som den Spanske armadas bitre tap i den engelske kanal.

I etterordet sier forfatteren at dikteren i boka under navnet Michelangelo er bedre kjent som Shakespire. Dikteren var barn av en maurisk kvinne og en adelsmann fra England. Tidlig i boka får vi vite at han har en far i England.

De som har lest «Much Ado About Nothing» av William Shakespire vil kjenne igjen historien boka er bygget opp under. Hector Berlioz har også skrevet operaen «Béatrice et Bénédict» basert på den samme historien.

Kilde: biblioteket

Andre omtaler

Tine sin blogg
Fant ikke flere

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.