1968 av Jan Guillou

 

Tittel: 1968

Forfatter: Jan Guillou

Forlag: Piratforlaget

År: 2017

 

Fra forlaget

1968 är ett av 1900-talets mest mytomspunna årtal. Protesterna mot Vietnamkriget i både USA och Västeuropa skapade en vänstervåg som präglade både politiken och kulturen.
Unge Eric Letang är färdigutbildad jurist och brinnande aktiv i politiken. Som ung notarie på den beryktade advokatfirman Henning Sjöstrand tvingas han gång på gång ta ställning till hur juridiken kan användas till både gott och ont. Hans första stora mål för honom ut i Europa den heta sommar när de röda fanorna dominerar gatorna i Paris och när socialism med mänskligt ansikte går under i Prag.

Och den vänsterradikala vågen kommer att än mer splittra familjen Lauritzen mellan de yngre som anser att det är rätt att göra uppror och de äldre som vidhåller att äganderätten står över allt annat.

1968 är den sjunde delen i romanserien Det stora århundradet.

Min opplevelse

Etter å ha oppdaget den svenske bokhandelen på nettet, var ikke jeg vanskelig å be om å laste ned lydboka opplest på svensk. Handlingen er lagt til året 1968, det året Eric Letang er ferdig studert og skal søke jobb. Han er med i en sosialistisk gruppe som støtter PLO. Etter min mening litt for radikal. Vet ikke om slike grupperinger var veldig utbredt i Sverige. Med tanke på at han kom fra et «møblert hjem» skinner politikken litt for mye igjennom. Han fikk jobb hos et velrennomert firma, noe de radikale studiekammeratene protesterte mot da de fikk vite hvor han hadde fått jobb, men det var bare til de fikk vite at han hadde vært på intervju hos en «godkjent» advokat og at han hadde sendt ham videre.

Eric måtte reise ned til Tyskland for å følge en rettsak der. Vil ikke røpe mer av handlingen, men han ville vel egentlig ikke hjem igjen.

Kilde: Kjøpt lydbok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.