Norsk pop-poesi av Mona B. Riise

Tittel: norsk pop-poesi
Forfatter: Mona B. Rise
Forlag: PAX
År: 2018

 

Forlagets omtale

Norsk pop-poesi
er en samling poetiske høydepunkter fra norsk pop, rock og rap – små utdrag fra glemte låter som minner om en tilbakelagt ungdomstid, men også velkjente tekstlinjer som har fulgt flere generasjoner. Enkelte tekstlinjer setter seg fast i hukommelsen. Noen ganger fordi de treffer på et spesielt punkt i livet, andre ganger fordi de simpelthen er poetiske lykketreff. Mona B. Riise presenterer slike høydepunkter. Hun har også snakket med noen av Norges beste tekstforfattere om prosessene bak låtsuksessene.

 

Min opplevelse

Var så heldig at jeg hadde fått invitasjon til Boklanseringen. Selvfølge måtte boka blas i før den dagen. Det går ganske fort å få lest denne. Det står ikke så mye på mange av sidene og den er bare på 178 sider inkludert registerne bak i boka.

Startet å lese i den med en gang. Til å begynne med var det mest rap. Dette er en sjanger jeg ikke har hørt så mye på, men ved hjelp av YouTube ble jeg kjent med låtene. Utrolig hvor mye som er lagt ut dit.

Ekstra spennende var det å lese intervjuene til noen av forfatterne som har fått sine verseføtter trykt i boka. De er gjengitt i den dialekten som vedkommende snakker. De snakket blant annet om hvordan låtene ble til. I intervjuet med Kari Bremnes, var det som hun snakket til meg.

Når en synger med på låter, er det ikke alltid en får med seg teksten skikkelig, men ved å lese dem kan de være både gripende og rørende.

Boka er delt inn i 7 kapitler;

  • karpedammen
  • mot byen
  • men størst av alt er kjærligheten
  • livet og alt det der
  • trøst og oppmuntring
  • utferdstrang og hjemlengsel
  • ordtrylling og overraskelser

Til slutt lister over låtene i rekkefølge, hvem son er forfatter, synger låten og hvilke album låta er spilt inn, samt en alfabetisk liste over forfatterne.

Kilde: Leseeksemplar

Fra boklanseringen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.