Perlesøsteren av Lucinda Riley

 

Tittel: Perlesøsteren

Org. tittel: The Pearl Sister

Forlag: Cappelen Damm

År: 2018

 

Omtale fra forlaget

Bok nummer fire i den fascinerende og spennende serien De syv søstre

CeCe har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom.

Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Min opplevelse

Det er ikke å komme i fra at jeg har blitt hektet på serien om de syv søstre. Boka kom ut i januar og endelig sist uke kom den ut på lyd. Det ble en koselig helg som gikk med til å lytte til Perlesøsteren.

Boka er bygd opp på samme lest som de foregående i serien. Starter med å presentere hvilken søster som er hovedpersonen og så hennes reise frem til målet. Da skifter forfatteren tid og tar oss med bakover i tid. Denne gangen var navnet kjent, da CeCe hadde fått dette med papirene. Nå fikk vi også forklaringen på hvorfor CeCe hadde midler til å kjøpe seg leilighet i London.

Hun traff en del hyggelige mennesker på sin reise til Australia. Det kom tidig frem hvordan hun fant slektningene sine. Vi får nå et innblikk i hennes reise fra å være usikker kunstner som ikke stolte på seg selv, til å bli sikker på sin identitet.

Anbefaler virkelig å lese serien.

De syv søstre
Stormens søster
Skyggesøsteren

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.