1968 året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann av Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen

 

Tittel: 1968 året da kjærligheten blomstret og verden sto i brann

Forfattere: Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen

Forlag: Font

År: 2018

 

Forlagets omtale

1968 var breddfullt av dramatiske hendelser og omveltninger i store deler av verden. Mange husker kanskje best drapene på Martin Luther King og Robert Kennedy, invasjonen i Tsjekkoslovakia, opptøyene i Paris, Tet-offensiven under Vietnamkrigen … men det var også året da musikalen Hair og filmen 2001: En romodyssé hadde premiere. Og i Norge giftet daværende kronprins Harald seg med Sonja, mens Phillips bekreftet det første oljefunnet i Nordsjøen. En rekke andre store og små begivenheter skulle også komme til å sette sitt preg på 1968. Journalistene og forfatterne Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen har dykket ned i disse historiene fra vår ganske nære fortid, og gir oss i denne boken et nostalgisk og lærerikt gjensyn med hendelser vi fremdeles påvirkes av, på godt og på vondt.

Min opplevelse

Tenk at det var så lenge som 50 år siden 1968 og jeg var en tenåring. Må vel innrømme at å følge med på nyhetene ikke var det daglige gjøremålet for en ungsom.Som den Beatles fan jeg var, så ble kapitlet om dem kun reprise. Bodde langt nord i landet og vi hadde både radio og TV, selv om det ikke var en selvfølge.

synes boka var fint bygd opp med hendelsene inndelt i egne kapitler. Det ble både mimring og læring. Det var jo i 1968 en veldig spent politisk spenning i verden. Det var bare 23 år etter 2. verdenskrig og Europa var delt i to. Sovjet invaderte Tsjekkoslovakia og jeg husker hvor spent den hendelsen var. Her er det forklart utførlig hvorfor detter hendte. Krigen mellom Sør- og Nord-Korea var ikke over, det var kun signert en våpenhvile. Fredsavtalen er ennå ikke signert, de to landene har kommer i forhandlinger.

Har gjort noe jeg ikke bruker å gjøre før min betraktning av boka er ferdig. nemlig å lese en anmeldelse av boka. Den ble ikke godt mottatt. Heldigvis hadde jeg startet med lesingen.

Var på forfattermøte på Lillestrøm kulturhus den 15. mai. Veldig interessant, spurte når ordet ble fritt om hvorfor det bare var ett bilde pr. kapittel. Det må da finnes mange fra den tiden. Fikk til svar at det var forlagets velg. Det var i hvertfall to hyggelige personer som tok seg tid til publikum. Satt ikke slik at jeg tok bilde, men de signerte boka.

Anbefaler boka og ikke minst til de i skoleverket. Her er begrunnelsene godt forklart.

Takk til FONT forlag for leseeksemplaret.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.