Flammer i natten av Lillian Bergljot Fredriksen

Tittel: Flammer i natten

Forfatter:  Lillian Bergljot Fredriksen

Forlag: Forlagshuset Publica

År: 2018

 

 

Fra forlaget

Kroppen ristet av redsel. De store øynene stirret vettskremt mot sambygdingene der ute på Øysletta. Flammene strakte seg som slikkende tunger mot den mørke himmelen og sendte et regn av rødgule gnister gjennom luften. Bøddelen sto klar med den nyslipte øksa. Klar til å hugge av henne hodet. En kvinne sto i bakgrunnen. Det var en usigelig pine å se på. Likevel ville hun være der og støtte det mennesket hun elsket så høyt, i det som ville bli hennes siste reise.

 

Min opplevelse

Det er en hendig liten bok på 192 sider. God å ta på og holde i.
Starter med et forord som forklarer hvorfor og hvordan boka ble til. Neste er om hekseprosessene  i Norge og om trolldom og overtro. Så litt om stedet handlingen utspiller seg. Når handlingen starter er det rett på den siste rettsaken og halshuggingen.

Så tas vi med 43 år tilbake i tid og blir kjent med Astrid som var blitt 16 år og fremdeles ikke gift. Hun elsket naturen og var mye ute. Foreldrene ville gifte henne bort, men hun ville ikke. Det var ikke enkelt å være ung jente for 400 år siden og foreldrene bestemmer hvem du skal dele livet med. Resten av boka handler om Astrids liv frem til rettsaken som boka startet med.

Anbefaler boka, klarte nesten ikke å legge den fra meg før den var ferdiglest.

Takk til forlaget for leseeksemplar

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.