Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Tittel: Tante Ulrikkes vei

Forfatter: Zeshan Shakar

Forlag: Gyldendal

År:  2017

 

 

Forlagets omtale
«Svarting, muslim, fra Stovner.»

«Det skjer ikke da. Jeg liker ikke skriving. Hvert fall ikke skrive dagbok ass. Det er for kæber, mann. Jeg snakker isteden ass. Men ok, ja ass, jeg er Jamaal. Svarting, muslim, fra Stovner, T.U.V, Tante Ulrikkes vei, du veit, representerer alltid.» «Det er tradisjon å kalle den førstefødte Mohammed, og Profeten er alle muslimers forbilde, men liksom, de som er så opptatt av at jeg skal komme ut dit og få en fin jobb og alt det der, jeg skjønner ikke hvorfor de ga meg det navnet.» Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef.

Min opplevelse

Da er den siste boka som var nominert til bokbloggerprisen hørt. Glad jeg valgte lydbok, da det ville det tatt lengre tid å få lest den. Er ikke så flink med «kebab-norsk»

Det er utrolig mange som har skrevet i sosiale medier at de har likt boka og anbefalt andre å lese den. Enig med alle sammen, det var en god bok om oppvekstsvilkår på Stovner. Ikke at jeg er noen ekspert, boka var nok så nyansert. På lydfila var det to fortellerstemmer, en for Mo som snakket normert norsk og den andre for Jamal som pratet i slæng.

Selv Mo som var som helt andre ungdommer møtte på rasisme på sin vei. På skolen fordi han var så flink, på universitetet fordi han var pakistaner. Det var vanskelig å bli kjent med andre. Det toppet seg da han kom hjem fra ferie i Spania sammen med kjæresten og ble holdt igjen ved ankomst. Ble beskyldt for å ha falsk pass og søke asyl.

Dette er en bok jeg gjerne anbefaler videre. Det finnes på nettet masse omtale.

Kilde: Kjøpt selv

1 kommentar til “Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.