Hjernen er stjernen av Kaja Nordengen

 

Tittel: Hjernen er stjernen – Ditt eneste uerstattelige organ

Forfatter: Kaja Nordengen

Illustratør: Guro Nordengen

Forlag: Kagge/Lydbokforlaget

År: 2017

 

Fra forlaget

Kan du spise «hjernemat» for å huske bedre? Kan hjernen trenes opp? Kan du aktivisere deler av hjernen du ikke bruker? Kan du smile deg glad? «Hjernen er stjernen» innvier deg i alle hemmelighetene om ditt mest utrolige organ. Hjernen din gjør deg til den du er. Den lærer, den forelsker seg og den tolker kompliserte mønstre. Men hjernen lokker deg også til å ta dårlige valg og den belønner avhengighet. Hvorfor gjør hjernen som den gjør? Det ligger store muligheter i å vite hvordan hjernen virker, og her gir lege og hjerneforsker Kaja Nordengen deg innsikten du trenger. Med forord av May-Britt Moser, nobelprisvinner i medisin, og illustrasjoner av Guro Nordengen.

 

Min opplevelse

For en interessant bok. Det er forsket en hel del på hjernen vår. Det virket som denne boka oppsummerte alt på et folkelig språk. Den var delt inn i kapitler som konsentrerte seg om temaer. Selv hørte jeg boka på lydbok og gikk glipp av illustrasjonene. Likte den pedagogiske oppbyggingen.

Det er egentlig 12 kapitler. Innenfor disse er det flere underkapitler som omhandler samme tema. Ta f.eks. nr. 4 som er hjernens GPS. Der lærer vi om gitter i hjernen og om hvordan hjernen hjelper oss å finne frem. Det er forskjell mellom kjønnene om hvordan vi finner frem og forklarer veien til fremmede.

Etter at boka var ferdig hørt, måtte jeg på biblioteket og bla i boka. Heldigvis var den ledig. Ville med selvsyn se illustrasjonene. Det var også der jeg fikk se oppbyggingen.

Anbefaler boka for alle. Hjernen er virkelig et uerstattelig organ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.