Syk av kjærlighet av Walther Spro

 

Tittel: Syk av kjærlighet

Forfatter: Walther Spro

Forlag: Publica

År: 2018

 

Fra forlaget

Livet går ikke akkurat på skinner for Tosten. Det er vel mer riktig å si at han holder på å spore av. Han har en kone med konstant hodepine, en datter som aldri ser opp fra iPad-en og en jobb i et trøstesløst fabrikkmiljø. Det meste er grått, akkurat som været i dette forblåste landet vårt. Hovedpersonens liv blir ikke lystigere av den «gla’kristne» naboen, Ståle, som er overdrevent hyggelig og ønsker å frelse Tosten og halve kongeriket. Tosten ønsker mest av alt å få livet på rett kjøl igjen, men hvordan? Svaret skal han finne der han minst venter det, og funnet fører Tosten ut på en desperat reise. Han vikler seg inn i løgner og bedrag, men målet helliger vel middelet?

Min opplevelse
Boka startet lovende. Fine beskrivelser om været og livet.

«Kong Vinter hadde, bokstavelig talt, vært kongen på snøhaugen» s. 10.
Litt fra beskrivelsen om en lang vinter og sen vår.

Tosten og kona hadde det ikke så bra for tiden. Det ble ikke noe på ham. Inderligheten var borte i forholdet. Hvordan berge et forhold, og få kona til å elske ham igjen? Tosten fikk ideen da han leste i et gammelt blad på venteværelset da han skulle på sin årlige kontroll om hvordan et par fant tilbake til hverandre.

Boka er en lærebok i hvordan spille syk, men ikke hvordan en skal berge et ekteskap. Boka er velskrevet. Jeg stoppet opp flere ganger for å nyte beskrivelser som denne:

«Disse turtelduene hadde i hvert fall vært nære ved å flakse hver til sitt og bygge egne reder. Kjærligheten hadde fått dårlige kår, og kurringen hadde stilnet. Det hjalp ikke engang å bruse med fjærene.» s. 32.
Litt om paret han hadde lest i bladet, der den ene ble syk.

Kilde: Takk for leseeksemplar

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.