Moxie av Jennifer Mathieu

 

Tittel: Moxie

Org.tittel:  Moxie (2017)

Forfatter: Jennifer Mathieu

Forlag: Kagge forlag

År: 2018

 

 

Forlagets omtale

Moxie-jenter slår tilbake!

Vivian Carter er drittlei. Hun er lei av skolens ledelse som ikke tror at guttene på fotball-laget kan gjøre noe galt. Hun er lei av kjønnsdiskriminerende kleskoder, trakassering og grove kommentarer fra guttene. Men mest lei er hun av å være den som alltid gjør det som er riktig og det som forventes av henne. Moren til Vivian var en tøffing da hun var på Vivians alder. Hun var punker og Riot Grrl, og lagde opprørske fanziner. Og Vivian blir inspirert til å lage Moxie, en feminist-fanzine som hun distribuerer anonymt på skolen. Hun trenger bare å gjøre noe og få ut litt damp, men responsen vokser og Moxie blir snart et begrep. Etter hvert blir Vivian kjent med jenter på skolen på tvers av klikker og plass på popularitetsskalaen, og hun skjønner at hun rett og slett har startet en revolusjon. Det er på tide å slåss. Jentene gjør opprør!

 

Min opplevelse

Det er sunt av og til å lese ungdomsbøker. Personlig likte jeg boka veldig godt. Spesielt de fanzinene bokas hovedperson lagde som protest mot ledelsen på skolen og som var gjengitt i boka. Forfatteren klarte gjennom hele boka å holde spenningen oppe, i og med at hun ikke fortalte at det var Vivian som sto bak fanzinene. Å føle at en blir utrettmessig behandlet er ikke bra. Virkemidlene for å få det satt på dagsordenen var heller utradisjonelle, men slo godt i fra seg. Da andre på skolen tok i bruk navnet Moxie begynner problemene. Litt ungdomskjærlighet får vi også servert.

Etter at jeg hadde lest boka og var på biblioteket en tur, spurte jeg om de hadde denne boka. Jo de hadde den, men den var utlånt. Godt sa jeg da, for den boka er god.

Kilde: Anmeldereksemplar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.