Fortellingen om Josef av Ole Paus

Tittel: Fortellingen om Josef

Forfatter: Ole Paus

Forlag: Kagge forlag

År: 2008

 

 

Forlagets omtale

«Så da Maria kom til ham en dag og sa at hun var med barn, skjønte ikke Josef helt hvordan det skulle ha gått til, men Maria så på ham med det store, alvorlige blikket sitt og sa at hun hadde ikke vært ham utro, hun hadde ikke krenket hans kjærlighet eller skjendet hans tillit på noen måte, men gravid det var hun.» Ole Paus har i mange år reist rundt med forestillingen om Josef. Nå er historien endelig å finne mellom to permer.

 

Min opplevelse

Var på biblioteket og hørte på bokprat 7. desember. For meg var det første gangen, men det blir ikke den siste. Synd det er om formiddagen. Det var mest eldre til stede.

To bibliokarer snakket om 5 bøker det hadde plukket ut.

Boka Josef av Ole Paus var en perle av en liten bok som kom ut i 2008. 54 sider og veldig lettlest.

Handler om Josef «far» til Jesus fra Nasaret. Det står ikke så mye om Josef i bibelen, så Paus har levd seg inn i hvordan han hadde det.

Etter Josefs død, kom han selvsagt opp til himmelen og Paus har skrevet en samtale med Vår herre om hvorfor han skulle få inntrede i himmelen.

«Det kan jeg godt si deg,» sa Josef. «Jeg elsket Mari, ser du og den som elsker, blir et barn av evigheten, og evighetens barn teller ikke timer og dager. Min kjærlighet til Maria gjorde mitt liv til en takksigelse, og hun ble til min evighet. Min kjærlighet er sjelens bønn om tilgivelse for at den ikke lot seg knekke»

«Hvor har du et fra?» spurte Vår herre.

«Nå det er bare noe jeg har funnet på selv» svarte Josef. s. 51-52

 Kilde: lest på biblioteket

Intervju på nrk med Ole Paus

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.