Akkurat passe av Jostein Gaarder

 

Tittel: Akkurat passe

Forfatter: Jostein Gaarder

Forlag: Lydbokforlaget

År: 2018

 

Fra forlaget

På sin første studiedag kommer Albert inn i pauserommet på Universitetet i Oslo. Foran en kaffeautomat legger han merke til ei jente – Eirin. De har aldri møtt hverandre før. Likevel skvetter begge idet de får øye på hverandre. 37 år senere, i april 2009, er Eirin på en kongress for ferskvannsbiologer i Melbourne, og Albert er alene når han mottar en uhyggelig beskjed fra Marianne. Kan han leve videre med det han har fått vite? Han tar seg opp til Eventyrhuset, Eirins og Alberts ankerfeste gjennom mange år. Her gir han seg selv en tidsfrist på 24 timer til å skrive om sitt eget og Eirins liv. I løpet av dette døgnet vil han ta sitt livs viktigste avgjørelse.

Min opplevelse

Albert får av sin fastlege vite at han har fått ALS. Hans kone er i Australia på en konferanse, så han er alene om sykdommen. I sin fortvilelse drar han opp til hytta de har hatt i mange år. Der bestemmer han seg til å skrive ned sine tanker. De skifter mellom å ta livet sitt og leve til han ikke puster selv lenger. Hva som blir utslaget kommer ikke før de siste setningene.

Det å få beskjed om at du har fått en sykdom som gjør at du vil dø i løpet av få år må være grusomt. Det finnes foreløpig ingen medisin, bare indring av plagene med sykdommen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.