Faust som musikal

Englekoret – bildet hentet hos nationaltheateret.no

På Nationaltheatret går det nå et stykke som heter «Vi må nakke om Faust». Er så heldig å ha sett det, og jeg sier heldig. Stykket var rett og slett helt topp. Dramaet Faust del I ble skrevet i 1790 på vers. Stykket er nå hentet opp til vår tid, men ikke helt. Skuespillerne har kostymer som skal være fra gammelt av, men ikke alle.

Starten av teaterstykket var nesten som i boka, en kjente seg igjen, men så var det slutt. Det er masse moderne teknikk som er brukt som kulisser.

På God morgen Norge på TV2, var det en reporter og intervjuet noen av skuespillerne og da viste de drakter som damene skulle ha på seg. De var «nakne» utkledd som menn og en mann utkledd som naken kvinne. Resultatet i stykket ble en elskovsstund i skogen med 3 menn og en dame. Tror samtlige i salen hylte av latter.

Faust solgte jo sin sjel til djevelen, og det ble vist som om Faust steg ned i flammehavet hos djevelen, utrolig effektfullt. Djevelen selv fløy rundt på scenen med sko med hjul, så han fikk god fart.

Det var masse flott musikk og skuespillerne fikk vist at også de kunne spille og synge.

Frøydis Armand r med på starten og slutten. Hun er nå 69 år gammel, men noe må ha skjedd med henne, for hun så så skrøpelig ut, fikk hjelp inn og ut av scenen.

Jeg har vist i noen uker at jeg skulle på dette stykket, så jeg har vært på biblioteket og lånt Goethes Faust.

 

 

Tittel: Faust

Forfatter: Johann Wolfgang von Goethe

Forlag: Det Norske Samlaget

År: 1993

Har funnet ut at Faust som er skrevet i 1790 (del 1) og 1797 (del 2) ble første gang oversatt til norsk i 1873.

Selv lånte jeg som sagt litt lengre oppe boka på biblioteket. I og med at det er Samlaget som hadde gitt den ut, var den på nynorsk.

Fikk ikke lest den helt ferdig før jeg var på teateret, og det skyldes at boka var for meg vanskelig, selv om jeg leste høyt for meg selv, var handlingen vanskelig å få tak på.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.